2024.02.29
Elemér
Kezdőlap Belföld Az igazi kihívás! Michael Jackson üzenete célba talált, megvan az év példaképe

Az igazi kihívás! Michael Jackson üzenete célba talált, megvan az év példaképe

A hétvégén megrendezett Leader Of The Year Üzleti Díjátadón ezúttal is hét különböző kategóriában ismerték el.

Egy cégvezető élete és munkája a legtöbb esetben nem a rivaldafényben zajlik. Cégvezetőnek lenni magányos műfaj, utat mutatni, példával elől járni felelősség és kihívás egyben. A kihívások pedig mindennapi szereplői egy cégvezető életének és munkájának. Mégis vannak olyan pillanatok, amiért megéri dolgozni, döntéseket hozni és amiért nap mint nap érdemes szembenézni a kihívásokkal.

Ilyen alkalom volt a hétvégén megrendezett IX. Bizalom Gála, amelynek a patinás Corinthia Hotel adott otthont, és a cégvezetőké volt a főszerep, hiszen a legkiemelkedőbb magyar vezetők elismerésben részesültek és vettek át díjat.

Az esemény megálmodója, Gangel Péter elmondta, mint minden évben, úgy idén is egy adott koncepcióra épült a rendezvény. A központi téma a „man in the mirror” volt. A lenyűgöző showelemekkel tarkított díjátadót Köböl Anita nyitotta meg.

Gangel Péter, a Leader of The Year megálmodója

A Leader of The Year résztvevői a megmérettetésük során szimbolikusan a tükörbe néznek, egyfajta önreflexiós folyamaton mennek keresztül, ahol szembesültek saját teljesítményükkel, kompetenciáikkal és felfedhették emberi értékeiket is.

Michael Jackson Man in the mirror című dalát idézte, melynek fő üzenete, „hogyha a világot egy kicsit jobb hellyé akarjuk tenni, akkor az első ember, akivel a változást kezdeni kell, az az, akit a tükörben látsz: Te magad!”

A cégvezetők összesen 7 kategóriában vettek át díjakat, és 7 olyan értékelési dimenzió mentén mérettettek meg, amelyek jól reprezentálják egy cégvezető képességeit.

A díjazottak névsora:

Az év fiatal cégvezetője: Hajnal Ádám, Alias Innovations Kft.

Az év női cégvezetője: Kiss Krisztina, Ködmön Könyvelőiroda Kft.

Digitalizációs különdíj: Dr. Tóka József, Dentalklinik Dr.Tóka Kft.

Mikrovállalati kategória: Papp Gábor, Stratos Magasépítő Zrt.

Kisvállalati kategória: Glósz Andrea, Glósz és Társa Kft.

Középvállalati kategória: Dr.Tóka József, Dentalklinik Dr. Tóka Kft.

Nagyvállalati kategória: Markovich Béla, Mapei Kft.

Leader of The Year, az abszolút díj nyertese: Kalocsai Zsolt, RSM Hungary Zrt. Kalocsai Zsolt, az abszolút díj győztese katarzisélményt élt át, mikor megtudta, hogy a 2023-as év üzleti példaképének választották. „De ez nem egy cégvezető díja, hanem a csapatáé. A közös munka elismerése. A Leader Of The Year-díj tahát további felelősséggel jár, hiszen többen követik majd a tevékenységünket, épp ezért példát kell mutatnunk, és egyben be kell bizonyítanunk, hogy méltók vagyunk és leszünk erre az elismerésre” – tekintett a jövőbe az év példaképe.