KezdőlapBelföldÖrökké kísérti Zámbó Krisztiánt az emlék: édesapja halála után sokáig volt vérfolt...

Örökké kísérti Zámbó Krisztiánt az emlék: édesapja halála után sokáig volt vérfolt a függönyén

Vajon még mindig élne Zámbó Jimmy, ha legidősebb fia otthon tölti azt a tragikus véget ért szilveszteréjszakát, amely örökre megpecsételte a család életét?

Ezzel a kínzó gondolattal élt együtt és ostorozta magát évtizedekig a rajongók által csak Királyként becézett énekes legidősebb gyermeke, Krisztián, akinek a szobájában történt a végzetes és máig érthetetlen fegyverbaleset 2001 januárjában. Senki sem hibáztatta az akkor 20 éves fiút, Krisztiánt mégis rémálmok gyötörték évtizedeken át, egy ideig alkohollal és altatókkal próbálta tompítani fájdalmát, végül a család segítette át a bűntudaton.

– Nagyon sokáig hibáztattam magam, hogy mi a francért nem tudtam otthon maradni… Majdnem két évtizedig ezzel ostoroztam magam… – lebbentette fel a fátylat szörnyű titkáról a sírással küszködve Zámbó Krisztián a a ma este 22 órakor a Life TV-n adásba kerülő Összezárva Hajdú Péterrel című műsor forgatásán.

– Amikor hazamentem és bementem a szobába, még a függönyömön voltak kis maradványok, vérfoltok. Ezt nagyon-nagyon nehéz volt feldolgozni…

Mint a Blikknek elmesélte, Krisztián soha többet nem volt képes a szobájában aludni, annyira megviselte a végzetes balesetnél helyszínelő rendőrök látványa. Egy darabig öccse, Adrián szobájában hajtotta álomra a fejét, majd három héttel a tragédia után elköltözött a csepeli házból.

– Sokkoló volt az a nap, éppen ezért nem is emlékszem mindenre, alig voltam magamnál. Nem azt mondom, hogy megakadályozhattam volna bármit, de talán máshogy alakul minden, ha én is otthon vagyok. Az én szobámban történt a baleset, bárcsak ott aludtam volna és akkor nem megy be oda…– tépelődött az énekes. – Nagyon sokáig gyötört ez az érzés, hatalmas trauma így elveszíteni egy édesapát, állandó rémálmaim voltak emiatt, és egy elég rossz időszakom, amikor elzüllöttem.

Krisztián úgy meséli, az esték voltak a legnehezebbek, amikor minden elcsendesedett körülötte és magára maradt a kínzó gondolatokkal.

– Komoly trauma volt, de nem jártam pszichológusnál, a család közelsége segített. Elég magamnak való srác voltam, magammal beszélem meg a dolgokat. Emiatt volt egy önpusztító időszakom is, 2-3 évig csak itallal vagy valamilyen bódítószerrel tudtam elaludni, de aztán muszáj volt túltennem magam a történteken – mondta Krisztián.

Indirekt/Blikk