2021.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Belföld Nehezen fogadja el a mulatós sztár, hogy édesapja halála után Kis Grófoból...

Nehezen fogadja el a mulatós sztár, hogy édesapja halála után Kis Grófoból Nagy Grófo lett

Kozák László, azaz Nagy Grófo még 2020 decemberében vesztette életét a koronavírus következtében. Halála pedig nem csak a családját, de az egész hazai zenei világot megrázta.

A családfő szerettei körében betöltött pozíciója azóta is üresen tátongott, egészen idáig, a muzsikus legidősebb fia, Kis Grófo ugyanis a Tények megkeresésére elárulta, a hagyományoknak megfelelően, ő veszi át szeretett édesapja helyét.

“Sokkal erősebbek vagyunk, nyilván azért még mindig nehéz, nem tudjuk elfogadni. Igazából édesapám után, amit ő letett az asztalra és belénk nevelt, azt nekem kell tovább vinni, mint idősebb gyermekként a családon belül, ez most az én felelősségem. Nem érzem ezt megterhelőnek egyébként, nyilván sokkal jobban örültem volna annak, ha ezt ő tudná nekünk ezt az utat még továbbvinni és kitaposni nekünk, de sajnos az élet ezt így hozta. Ez nekem így ebből a szempontból nem nehéz, ebben nevelődtem fel” – magyarázta a zenész, aki nem győzte hangsúlyozni, hogy milyen szoros szálak fűzték édesapjához, és hogy mennyire büszke arra a nevelésre amit annak idején tőle kapott.

“Azt amit édesapám tanított nekem próbálom átadni a gyermekeimnek, merthogy ő egy annyira családcentrikus ember volt, tőle több szempontból is lehetett tanulni én azt gondolom, és én erre büszke vagyok, hogy egy ilyen apát adott nekem az úristen, csak még azért itt lehetett volna köztünk sokáig” – mondta.

Indirekt/Blikk