2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Belföld Elképesztő: gyerekekkel is végignézették a véres szabolcsi kutyaviadalokat

Elképesztő: gyerekekkel is végignézették a véres szabolcsi kutyaviadalokat

Nem elég, hogy véres kutyaviadalokat rendeztek, még gyerekekkel is végignézethették a szörnyűséget azok az emberek, akik ellen az állatvédők most minden eszközzel igyekeznek fellépni.

– Néhány hónappal ezelőtt egy szervizbe vittek egy laptopot azzal a kéréssel, hogy töröljenek le róla mindent. Az ott dolgozó barátom viszont megkeresett azzal, hogy hat gigabyte-nyi képet és videófelvételt talált rajta rengeteg kutyaviadalról az ország számos területéről. Az adathordozót természetesen azóta átadtuk a rendőrségnek – mesélte a Blikknek a radikális állatvédők vezetője, Kapin Richárd. A szervezetük a minap egy olyan képet osztott meg a Facebookon, amin egy kislány pózol egy férfival, aki egy véres fejű kutyát ölel – vélhetően a viadal után. Hogy a kislány mit élhetett át, amikor az egymást vadállatként tépő kutyákat nézte, akikből fröcskölt a vér, azt el lehet képzelni.

– Vannak olyan felvételek, amiken az látszik, hogy a ringen kívül kisgyerekek szurkolnak a kutyáknak. Az egyik Pest megyei településen élő – információink szerint viadalokat is szervező – férfi nevelőszülőként a gyerekét is elvitte ezekre az eseményekre. Ez a fotó is ott készült régebben – állítja Kapin.

A Terrorelhárító Központ bevonásával a rendőrök ütöttek rajta egy tiltott állatviadalon Nyíregyháza külterületén tavaly novemberben. A rendőrség közleménye szerint a szervező kifejezetten állatviadalokon való részvételre vásárolta, tenyésztette és nevelte a kutyákat. A hasonló érdeklődésű ismerőseivel pedig főként a közösségi médián keresztül került kapcsolatba. A helyszínről a rendőrök több mint fél tucat embert állítottak elő, s az állatvédők szerint köztük volt az a Pest megyei férfi is, aki bérszülőként a gyerekét is elvitte a viadalokra.

– Ez a férfi, N. Zs. már azokon a hozzánk került felvételeken is szerepel, amik sokkal régebben, akár egy évtizede is készülhettek. Egyébként őt már korábban is elítélték, de tovább folytatta a tevékenységét. Régóta törekszünk a kutyaviadalok felszámolására, folyamatosan próbáljuk kimenteni az állatokat tőlük. Rengeteg bizonyítékunk van még, nem fogunk leállni – ígérte az állatvédő.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük az illetékes kormányhivatalt is, de eddig nem kaptunk választ.

Indirekt/Blikk