2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Belföld Döbbenetes: a nyílt utcán szurkálta halálra szerelmét egy férfi Gödön

Döbbenetes: a nyílt utcán szurkálta halálra szerelmét egy férfi Gödön

A nyílt utcán késelte halálra „szerelmét” egy férfi Gödön.

Az elkövető és barátnője között 2021. februárjában alakult ki szerelmi kapcsolat. Viszonyuk viharos és hullámzó volt a férfi féltékenysége miatt: előfordult, hogy a vádlott egy veszekedés során a nő autójának szélvédőjét betörte. Ám 2021. júliusában komolyabbra fordult a férfi féltékenysége: miután alkalmi munkát vállalt egy ismerősénél, ott napközben italozgatott is. A munka végeztével az ismerőse elvitte őt a sértetthez, akit megláttak útközben, ezért felvettek. A sértett és az elkövető már az autóban is veszekedtek. Az ismerős később Gödön, a Duna úton rakta ki őket.

Miközben gyalogosan haladtak tovább, a pár között ismét szóváltás alakult ki, amely lökdösődésbe fordul át. Ekkor a férfi elővett a zsebéből egy pillangókést, amivel többször is a sértett felső teste felé szúrt. A nő a kezeit maga elé tartva próbált védekezni, majd hátrálni kezdett az árok felé. A férfi ekkor az árokba lökte, majd a hanyatt fekvő sértettre térdepelt, akinek többször megszúrta a felső testét. A cselekménynek az vetett véget, hogy az utcában lakók felfigyeltek az eseményekre, s kiabálva közelítettek feléjük. Erre az elkövető elmenekült, és futás közben eldobta a kést is.

A sértett a mellkasán, a vállán, a bordái között és felkarján szenvedett el szúrt sérüléseket, amelyek következtében kórházi ápolása során elhunyt. A Pest Vármegyei Főügyészség az ügyben emberölés bűntette miatt emelt vádat az elkövető ellen – írja az ügyészség.