KezdőlapBelföldSúlyos autóbaleset volt Bonyhádnál: mentőhelikoptert is riasztottak

Súlyos autóbaleset volt Bonyhádnál: mentőhelikoptert is riasztottak

Több súlyos és egy könnyebb sérült került kórházba autóbaleset következtében. A balesetet okozó autóban három gyermek is utazott. A kocsiban nem volt gyermekbiztonsági rendszer, ráadásul az elöl utazó szülők sem voltak bekötve.

Balesetről érkezett bejelentés 2023. március 25-én délután fél kettőkor a rendőrséghez. Egy 29 éves bátaszéki férfi közlekedett autóval Bonyhád felé az 5603-as úton. A sofőrön kívül a kocsiban utazott elöl az élettársa, a hátsó ülésen pedig három gyermek is, akik három-, nyolc- és kilencévesek.

Egyikük sem ült gyermekbiztonsági rendszerben, és a biztonsági övük sem volt bekapcsolva. Az autó vezetője egy jobbos kanyarban átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol nekiütközött a szabályos közlekedő Toyota elejének, majd oldalára borult – írja a police.hu.

A balesetet megelőzően egyedül a vétlen autó sofőrje használta az övét. A helyszínre több mentőhelikopter is érkezett. Az egyik gyermek könnyebben sérült meg, mindenki másnak súlyos sérülései lettek.

A rendőrség felhívja a figyelmet a biztonsági öv és a gyermekülés használatára:

„Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a passzív biztonsági eszközök használata életet menthet. Kérünk minden közlekedőt, hogy használják biztonsági övüket, gyermeküket pedig rögzítsék gyermekbiztonsági rendszerben. Higgyék el, hogy az esetlegesen bekövetkező baleset súlyosságának a mértéke csökkenthető, ha ezeket az eszközöket tudatosan használjuk!

A napokban indított országos baleset-megelőzési kampányt a Magyar Rendőrség „CSATLAKOZZ” elnevezéssel, amelyben felhívja a figyelmet a biztonsági öv és a gyermekülés helyes használatára, azok megkérdőjelezhetetlen fontosságára. A kampánynyitó közleményt itt olvashatják.”