2021.10.17
Hedvig
Kezdőlap Belföld Jó hír: a beoltottak újabb szomszédos országba utazhatnak szabadon

Jó hír: a beoltottak újabb szomszédos országba utazhatnak szabadon

Péntektől szabadon, teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak a koronavírus ellen már beoltott ukrán és magyar állampolgárok a két ország között, függetlenül attól, hogy milyen oltóanyagot kaptak.

Újabb országgal bővült azon államok száma, ahova teszt vagy karantén nélkül utazhatnak a beoltott magyar állampolgárok. Szijjártó Péter azt mondta: lezárultak az Ukrajnával folytatott tárgyalások, a két ország a megállapodás értelmében elismeri egymás védettségi igazolványait. A külgazdasági és külügyminiszter emlékeztetett: a kormány hetek óta tárgyalásokat folytat több országgal arról, hogy tegyék lehetővé a beoltott állampolgároknak az utazást.

– Ezek a megállapodások a kívántnál lassabban jönnek létre – mondta Szijjártó Péter, aki szerint ezen nem kell csodálkozni, hiszen Magyarország áll a legjobban Európában az oltással, és el kell fogadni, hogy az alacsonyabb átoltottságú országok lassabban mozdulnak.

A miniszter hozzátette, hogy az egyeztetések tartanak, reményei szerint a következő hetekben újabb megállapodások születhetnek; azokról a tárgyalások lezárulása után tájékoztatást adnak – írta az MTI.