2021.07.28
Szabolcs
Kezdőlap Uncategorized Ez történt a budapesti férfivel, aki gázpisztollyal rálőtt a kommandósokra

Ez történt a budapesti férfivel, aki gázpisztollyal rálőtt a kommandósokra

Egy 42 éves férfi egy gázriasztó fegyverrel fenyegetőzött Budapest belvárosában tegnap; szerencsére a Terrorelhárítási Központ munkatársai időben közbeléptek és elfogták a fenyegetőzőt.

Mint ismert, pénteken valamivel dél előtt tett bejelentést egy férfi, akinek elmondása szerint szomszédja, egy 42 éves férfi fegyvert fogott rá. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, majd a TEK műveleti egysége is megérkezett. A férfi közben bezárkózott a lakásba. A TEK munkatársai behatoltak a lakásba, ahol elfogták G. Krisztiánt, akinél egy gázriasztófegyvert találtak.

Az esettel kacslatban megszólalt az egyik ott lakó szomszéd az RTL Klub híradójának: a fiatal nő megtörve idézte fel a történteket.

– A szomszédaimmal kijöttem cigizni meg kávézni, beszélgettünk. Aztán annyit láttunk a lépcsőfordulóban, hogy a szomszéd ránk szegez valamit (…) Én az egyik lánnyal berohantam a mi házunkba, a többiek a saját házukba – mesélte. A helyszínre később katonák, rendőrök, illetve mentők is érkeztek, mivel először nem lehetett tudni, hogy a férfinél éles lőszer van-e.

A híradónak egy másik lakó azt mondta: a fenyegetőző férfi nem beszámítható, korábban is sok gond volt vele. Mint mondta, a férfi semmit sem szólt, amikor elővette a fegyverét.

– Betárazta a fegyvert, csőre töltötte és ránk fogta és célzott (…) Én megfogtam a baseball ütőt, megindultam (…) ő felszaladt a másodikra – részletezte. A férfi ezután zárkózott be a lakásba; az RTL Klub információi szerint a rendőrök sokáig győzködték, hogy jöjjön ki, hiába. A szomszédok szerint eközben is lőtt a rendőrök felé a gázriasztó fegyverrel, végül a kommandósok fogták el.

A férfit mentő vitte kórházba, fejsérüléssel. Az RTL Klub megtudta: olyan rossz állapotban volt, hogy tegnap nem tudták kihallgatni.

Indirekt/Blikk