2021.09.18
Diána
Kezdőlap Belföld 25 kilométert sodorta a víz a Dunába esett fiatal édesapa testét

25 kilométert sodorta a víz a Dunába esett fiatal édesapa testét

Huszonöt kilométerre találták meg attól a helytől Pfeiffer Géza Tamás holttestét, ahonnan a 25 éves fiatalember a hírek szerint belevetette magát a Dunába.

A kisgyermekes édesapát még június 10-én ragadta el a folyó a budapesti Boráros térnél, élettelen teste pedig csak négy nappal később, Tökölnél került elő. A rendőrség szerint nem bűncselekmény áll a tragédia hátterében, de az elhunyt fiatal édesanyja kizártnak tartja, hogy a fia önszántából dobta volna el az életét.

– Az egyik verzió szerint levette a cipőjét és a pólóját, eldobta a telefonját, aztán szándékosan beleugrott a Dunába. Állítólag vagányságból tette, mondván, majd kiúszik a másik oldalon. Egy másik verzió szerint öngyilkos akart lenni, de én ebben nem hiszek. Képtelenség, hogy a fiam el akarta volna dobni az életét – sírta el magát az édesanya, Berki Erzsébet.

A nő teljesen összeomlott, képtelen felfogni, hogy szeretett gyerekét nem láthatja többé. A tragikus körülmények között elhunyt fiatal családja Szabolcs megyében él, ő azonban egy ideje a fővárosban próbált szerencsét. Sajnos nem sok sikerrel.

– Már volt egy négyéves gyermeke, akinek az anyjától az utóbbi időben eltávolodott. A fiam lakott Tatabányán is, csak a közelmúltban költözött Budapestre. Alkalmi munkákból élt, és egy belvárosi lakásban húzta meg magát az ismerőseivel. Tudomásom szerint többek között az utolsó napján is velük volt. Rossz társaságba keveredett, állítólag valaki teletömte nyugtatókkal is, de fogalmam sincs, miképp kerülhetett a folyópartra – magyarázta Erzsébet.

Mint mondja, a fia rendkívül életvidám volt, de Budapesttől már besokallt, s amikor a tragédia előtt szűk két nappal utoljára beszéltek telefonon, megígérte, hogy mihamarabb hazaindul.

– Többen azt mondják, hogy a fiamat szándékosan lökhették a vízbe, de a lakótársa többször is azt állította nekem telefonon, hogy ő nem gyilkos. Mindenesetre nem értem, miért nem akadályozták meg, hogy beleugorjon Dunába. Állítólag sodrás közben kiabált szegény, próbált segítséget kérni, de senki nem ugrott be utána. Mindvégig reménykedtem benne, hogy valahol kimászott, pokolian fájt, amikor a rendőrök közölték, egy járókelő rátalált Tökölnél. Mintha kitéptek volna egy darabot a szívemből – zokogott a fiú édesanyja.

Indirekt/Blikk