2022.12.05
Vilma
Kezdőlap Címlap Kiadták a figyelmeztetést: brutális hidegfront tart felénk

Kiadták a figyelmeztetést: brutális hidegfront tart felénk

Mutatjuk, milyen idő várható az országban!

A mai időjárás Budapesten erősen felhős, borult és párás lesz, a délelőtti órákig ködfoltok is várhatók. Néhol előfordulhat szitálás, a légmozgás mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5-7 fok között alakul.

Az ország többi részén is nagyrészt borult, párás idő várható, elsősorban délkeleten, keleten lehetnek kevésbé felhős területek, ott süthet ki a nap. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb szitálás alakulhat ki, a keleti, délkeleti szél többnyire mérsékelt lesz, a déli országrészben és a Kisalföldön azonban időnként megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4-12 fok között várható.

Csütörtökön érkezik egy hidegfront, ami miatt a délutáni órákban felhőátvonulások várhatók, az északkeleti tájakon beragadhat a felhőzet. Előfordulhat szitálás, az északkeleti részen ónos szitálás is, valamint nagyon gyenge eső is lehet. Az északnyugati, nyugati szél helyenként megélénkül, a Tiszántúlon csak gyenge marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4-11 fok között várható.

Pénteken délnyugaton délelőtt még lehet némi napsütés, az ország nagy részén azonban erősen felhős vagy borult lesz az ég. Északkeleten helyenként előfordulhat nagyon gyenge eső. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5-12, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +3 fok között alakul.

Szombaton a nap első felében ködfoltokra, rétegfelhőzetre számíthatunk, ezek azonban napközben oszladoznak, zsugorodnak, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Számottevő csapadék nem várható, az északnyugati, nyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8-13, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig -2 és +5 fok között valószínű.

Vasárnap a nagy területen képződő köd és rétegfelhőzet ritkul, zsugorodik napközben, északkeleten azonban beragadhat a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű, a ködös részeken fordulhat elő szitálás. A délnyugati, majd északnyugati szél megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7-12 fok között alakul.