KezdőlapCímlapZámbó Krisztián szerint Delhusa visszaélt az apjának tett ígéretével

Zámbó Krisztián szerint Delhusa visszaélt az apjának tett ígéretével

Több mint két évtizeddel Zámbó Jimmy halála után sem csitulnak az indulatok. A legutóbbi hangos vitát Delhusa Gjon robbantotta ki, miután egy interjú során igencsak érdekes titkot árult el a Királyról.

Delhusa szerint Jimmy korábban jelentős összeget kért tőle kölcsön, pontosabban egy nagy előleget, miután felmerült, hogy együtt dolgozzanak. A zenész szerint Jimmy magáncélokra költötte volna a pénzt. Mivel az eset mindössze néhány nappal a tragédia előtt történt, Delhusa – mint elmondta – sosem kapta vissza az összeget.

„Rögtön igent mondtam, lementem a széfhez, majd felhoztam neki. Gyakorlatilag ez már majdnem szilveszterkor volt, így kérdeztem is, mi ilyen sürgős! Azt mondta, hát, új autó, új merdzsó, és amúgy is Berninek valami lakást kell venni. Neki azonnal szüksége van egy nagyobb összegre. Megörültem neki, hogy jó, akkor a Delhusa Records lesz Jimmy következő lemezkiadója” – fogalmazott Delhusa az interjúban. E kijelentésén igencsak felháborodott Jimmy fia, Krisztián, aki hazugnak és gyávának nevezte az énekest.

Ám a vitának még messze nincs vége: Krisztián ismét megszólalt az ügyről.

„Az én véleményem szerint hazudik Delhusa Gjon. Nem értem, hogy 23 évvel később mi volt a célja azzal, hogy előrukkolt ezzel a sztorival. Felhívtam és meghallgattam az ő verzióját. Azt tudni kell, hogy édesapám a halála előtt két Budapest Sportcsarnokot töltött meg, két évada volt az RTL Klubon, és minden héten járt koncertezni a sportcsarnokokba, bejárta Erdélyt, a Felvidéket és Magyarországot. El kell, hogy mondjam, miután elhunyt, mi, a család sok-sok évre nagyon sok pénzt örököltünk meg. Nem tudom elképzelni, hogy pénzre lett volna szüksége” – jelentette ki Krisztián, aki azt is elárulta, mit mondott neki Delhusa Gjon, amikor felhívta őt a nyilatkozata után.

„Éjfélkor ment oda apukám, állítólag ittas állapotban, és bekopogott hozzá, hogy neki most kell előleg. Azt mondta Gjoni, hogy akkoriban nehezen ment az édesapámnak, ami nem igaz. Ráadásul emlékszem rá, amikor édesapám megkérdezte a feleségét, Editet, hogy mennyi pénz van a páncélszekrényben, az azt mondta, hogy 3-4 millió. Gjoni azt mesélte nekem, hogy 9 milliót adott édesapámnak, mert annyi volt a páncélszekrényben, de ezt nem kérné vissza, mivel ezt úgy tudta kompenzálni, hogy az édesapám halála után kiadta a közös dalukat is tartalmazó lemezt. Azt a lemezt, amelyről azt ígérte az emlékműsorban az embereknek, hogy soha sehol nem fogja kiadni” – mesélte Krisztián, aki azt sem érti, hogy Delhusa miért nem jelent meg a hagyatéki tárgyaláson, mondván, neki van egy szerződése.

„még most sem tudom hová tenni, hogy miért most, 23 év után hozakodott elő ezzel a történettel. Korábban is elmondta, hogy édesapám a szakma csúcsán volt, nem volt szüksége kölcsönre. De ha mégis így volt, akkor bizonyítsa. Ő volt az, aki visszaélt az apámnak tett ígéretével, és kiadta azt a számot, amit az árvízkárosultaknak készítettek. Rá is tette a lemezre a képét, amivel súlyos pénzeket keresett” – mondta el a Borsnak Krisztián.