2023.02.01
Ignác
Kezdőlap Belföld Havazás és csontig hatoló hideg lesz a hétvégén

Havazás és csontig hatoló hideg lesz a hétvégén

Az ország jelentős részén várható havazás a hétvégén, valamint egyre inkább csökken a hőmérséklet is: vasárnap akár -7 fokotr is mutathatnak a hőmérők.

A mai időjárás Budapesten erősen felhős és borult lesz, csak időnként szakadozik fel a felhőzet. Napközben helyenként előfordulhat kisebb eső, esetleg gyenge havazás. Az északi, északnyugati szél élénk, a hegytetőkön erős lesz. A hőmérséklet délután +3, késő este 0 fok körül alakul.

Az ország többi részén is erősen felhős és borult lesz az ég, késő délutántól lehet helyenként némi szakadozás a felhőzetben. Délkelet felől ismét megnő a csapadékhajlam, ezért – főként a Dunától kelet felé haladva – egyre nagyobb valószínűséggel várható eső, ami délutántól sok helyen átválthat havas esőbe, északkeleten és a hegyekben pedig akár havazás is lehet. A Dunántúlon is szállingózhat a hó. Az északi, északnyugati szél megélénkül, az Észak-Dunántúlon és északkeleten meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 0-5 fok között alakul, estére -3 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton átmeneti vékonyodások, szakadozások mellett inkább erősen felhős és borult lesz az ég. A nap második felében főként a délkeleti tájakon lehet hószállingózás, kisebb havazás, helyenként havas eső. A Tiszántúlon néhol eső is eshet. Az északi, északnyugati szél sokfelé megerősödik, a Dunántúlon néhol viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0-5 fok között várható.

Vasárnap is lehetnek átmeneti vékonyodások a felhőzetben, de többnyire erősen felhős és borult lesz az ég. Szórványosan előfordulhat hószállingózás, havazás, az ország keleti felén havas eső, eső. Az északi szél többfelé megélénkül. Hajnalban általában -7 és 0, kora délután pedig 0-7 fok között alakul a hőmérséklet – írja a met.hu.