KezdőlapCímlapTakáts Tamás csak akkor kaphat nyugdíjat, ha előbb több százezret befizet

Takáts Tamás csak akkor kaphat nyugdíjat, ha előbb több százezret befizet

Ez aztán a csavar! Ahhoz, hogy Takáts Tamás elfogadható nyugdíjhoz jusson, több százezer forintot kellene befizetnie az államkasszába. A Karthago frontembere ugyan fél éve már a 66. életévét is betöltötte, azaz egy éve elérte a nyugdíjkorhatárt, egyelőre mégsem jogosult az öregségi ellátásra. Kiderült ugyanis, hogy a közte és a nyugdíjintézet közötti elszámolási vita hátterében köztartozás áll: Tamásnak hátraléka van a járulékbefizetési számláján.

Az énekes azt állítja, ennek az is lehet az oka, hogy a korábbi ORI, azaz az Országos Rendező Iroda elszámolásából a rendszerváltás után hosszú évek befizetett összegei tűntek el.

– Azokat bizony valaki lenyúlta, így sokunknak hiányoznak évek, évtizedek – árulta el a zenész, aki egy éve elérte a nyugdíjkorhatárt, de egyelőre nem kapja a havonta járó nyugdíjat.

A Blikknek az énekes elmondta, még ennél is bonyolultabb a helyzet: ahhoz, hogy nyugdíja legyen, neki kell fizetnie.

– A nyugdíjfolyósító igazgatóság ügyintézője szerint két lehetőségem van. Az egyik, hogy igényelek méltányossági nyugdíjat, de előre figyelmeztetett, hogy az rettenetesen kevés – vázolta az egyik opciót az énekes, akinek igaza van, a méltányosság – hivatalos nevén: kivételes nyugdíj – engedélyezett összege ugyan nem lehet kevesebb 15 ezer forintnál, de nem haladhatja meg az 50 ezer forintot.