2021.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Címlap Szabó Győző lánya sírva jött ki az apja életéről szóló film vetítéséről

Szabó Győző lánya sírva jött ki az apja életéről szóló film vetítéséről

Zokogva jött ki a Toxikoma vetítéséről Szabó Győző lánya, Borbála.

A színész legidősebb gyermeke óvodás volt, amikor édesapja a legmélyebb pontján az életének minden nap a heroint választotta, olykor még helyette is. Bár a most már felnőtt lány nem emlékszik ezekre történésekre, mégis megviselte a film.

– Úgy jöttünk ki mindannyian, hogy patakokban folyt a könnyünk – kezdett bele Borbála a film producere által készített Toxikomák nyomában című videósorozatban.

– Nem sokra emlékszem, emlékfoszlányaim vannak, de ezek is mind olyanok, amelyek később, huszonévesen nyertek értelmet – vallotta be a lány, aki hálás a szüleinek, hogy apja, Győző jó ideig tartó függősége ellenére sem maradtak rossz emlékei a gyerekkoráról. – Soha nem volt tányérdobálás, meg takarodj innen. A mai napig a legjobb barátok, mindent meg tudnak beszélni egymással.

Pedig a mozifilm tanúsága szerint még arra is volt példa, hogy Szabó Győző a drog miatt elfelejtett elmenni érte az oviba.

– Ez megtörtént. Ez mindenképpen szívbevájó – idézte fel Borbála, akinek Győző a filmforgatás alatt árulta el, hogy élete végéig nyomasztani fogja az a pillanat, amikor az édesanyja az ajtóban kérte számon: „Hol a gyerek?”

– Amikor kicsi voltam, főként édesanyám nevelt, hiszen édesapám mindig dolgozott, vagy ki tudja, mit csinált, ő inkább a bulis részét kapta a családi életnek – emlékezett vissza a lány, aki a történtek ellenére nagyon jó viszonyban van Szabó Győzővel, aki 21 évvel ezelőtt Csernus Imre segítségével hagyta abba a kábítószerezést.

Indirekt/Blikk