2021.10.24
Salamon
Kezdőlap Címlap Lajcsi ügyvédje szerint ennyi időt kellene biztosan rácsok mögött töltenie a zenésznek

Lajcsi ügyvédje szerint ennyi időt kellene biztosan rácsok mögött töltenie a zenésznek

Galambos Lajost és nyolc társát még évekkel ezelőtt vádolták meg víz-, gáz- és áramlopással, illetve önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntettének elkövetésével.

Lajcsit bűnösnek mondta ki a bíróság és az elsőfokú ítélet szerint felbujtóként, a közüzemi lopásokért 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, három évre eltiltották a közügyektől, illetve 15 millió forint pénzbüntetést kapott, valamint 11 milliós vagyonelkobzás mellett a két másik vádlottal együtt az 5 millió forintos perköltséget is ki kell fizetnie.

A zenész és a vádak alól végül felmentett felesége nem jelentek meg a tárgyaláson. Lajcsi a Blikknek azt mondta, az ítélethirdetés idején éppen a nagymamája sírjánál volt a temetőben, véleménye szerint pedig a bíró hibás döntést hozott és a végsőkig harcol majd az igazáért.

A Blikk elérte a mulatós sztár ügyvédjét, dr. Fröhlich Krisztiánt, akinél arról érdeklődtünk, ha minden így marad és a Budaörsi Járásbíróság most hozott ítélete jogerőre emelkedik, mennyi időt kell Lajcsinak börtönben töltenie.

– Kilenc hónap. Ha minden így marad, Galambos Lajosnak legkevesebb kilenc hónapot kell börtönben töltenie – mondta a Blikknek az ügyvéd.

– Az első fokú ítélet 2 év 10 hónap letöltendő börtönbüntetés. 125 napot már előzetes letartóztatásban töltött, és az ítélet szerint legkorábban a börtönbüntetés kétharmadának letöltése után kerülhet szabadlábra. Mivel ezelőtt még nem volt büntetve, tehát első elkövető és nem visszaeső bűnismétlő, illetve nem személy elleni és nem erőszakos cselekményért állították bíróság elé, így véleményen szerint élni lehet majd a reintegrációs őrizet iránti kérelemmel is. Ez azt jelenti, hogy Lajosnak legkevesebb 9 hónapot, maximum pedig a teljes, most hozott ítéletet, tehát 2 év tíz hónapot kell börtönben tölteni, persze, ha minden így maradna – részletezte dr. Fröhlich Krisztián.

Galambos Lajost és nyolc társát víz-, gáz- és áramlopással vádolták meg, emellett önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette elkövetésével is. Ügyük – amelynek a lényege, hogy két, a zenészhez köthető ingatlanon illegálisan vételezték a vizet, villanyt és a gázt – 2015 óta húzódik. 2019-ben lényegében újrakezdődött a 30 milliós per egy bírócserével! A zenész korábban 125 napot töltött rács mögött előzetesben.

A reintegrációs őrizet Magyarországon 2015 óta létező intézmény, amely lehetővé teszi végrehajtandó szabadságvesztésre ítéltek egyes csoportjainak, hogy büntetésük utolsó néhány hónapját ne a büntetés-végrehajtási intézetben, hanem otthon, családi körben töltsék el, egyfajta házi őrizetben, munkavégzési lehetőség biztosítása mellett azért, hogy az elítéltek a társadalomba és a családi, munkahelyi környezetükbe minél gyorsabban és könnyebben visszailleszkedhessenek.

Indirekt/Blikk