2021.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Címlap Használja ki: ma lesz utoljára igazán meleg, holnap jön a lehűlés

Használja ki: ma lesz utoljára igazán meleg, holnap jön a lehűlés

A mai időjárás Budapesten többnyire napos lesz, de sok fátyol- és gomolyfelhő lesz az égen. Délután elvétve alakulhatnak ki záporok, estétől pedig még több csapadék várható. A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28-29 fok körül várható, estére 21-22 fokra hűl le a levegő.

Az ország többi részén is felhős lesz az ég, a Tiszántúlon, északkeleten vastagabb felhőréteg is képződik. A nap első felében kevés helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok, majd délutántól már egyre inkább, főleg a Dunántúlon, estétől pedig tovább növekszik a csapadékhajlam. A déli, délnyugati szél élénk, a déli megyékben és az Alföldön meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25-31 fok között alakul, késő estére 16-23 fok közé hűl le a levegő.

A holnapi időjárás közepesen, helyenként erősen felhős lesz, majd délutántól északnyugat felől csökken a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar, délutántól azonban keletebbre húzódik a csapadékzóna. A délnyugati, majd északnyugati szél megélénkül, többfelé meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19-26 fok között várható.

Szombaton már több órára kisüt a nap, de gomoly- és fátyolfelhők lesznek még az égen. A legtöbb gomolyfelhő északkeleten és délnyugaton valószínű, kis eséllyel záporok is kialakulhatnak. Hajnalban pára- és ködfoltok lehetnek. Az északnyugati szél többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21-25 fok között alakul, a legalacsonyabb éjszakai pedig 6-14 fok között.

Vasárnap változóan felhős időre számíthatunk, az ország nagy részén többórás napsütés várható. A legtöbb felhő a nyugati, délnyugati megyékben valószínű, itt előfordulhatnak kisebb esőzések, záporok. Az északkeleti, keleti szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18-25, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig 5-13 fok között alakul.