KezdőlapCímlapSváby András: "Csalódtam, de egész jól megúsztam"

Sváby András: „Csalódtam, de egész jól megúsztam”

A műsorvezető valóságos háborút vívott saját testével.

Az oltásellenesek idiótának tarthatják, hiszen kétszer is be volt oltva, úgy betegedett meg, de Sváby András állítja, ha nincs oltása, sokkal rosszabbul járt volna.

,,40 fok körüli lázam volt, szabályosan éreztem, mintha egy hatalmas nagy háború zajlana a testemben, az első két nap nagyon kemény volt” – mondta az ATV Heti Napló műsorvezetője, a Spirit Fm Aktuál című reggeli műsorában. Az első jel az volt, hogy éjszaka hidegrázásra és enyhe lázra ébredt, elsőre influenzára gyanakodott, de reggel már biztosan tudta, hogy elkapta a koronavírust és az első teszt ki is mutatta, hogy pozitív – mesélte Sváby, aki hozzátette: a családja szerencsésen megúszta, ők nem kapták el.

Sváby szerint a kontaktkutatás most is kiemelten fontos. Ő vélhetően egy ismerősétől kapta el a betegséget, akivel az előző napokban találkozott, aki hívta, hogy sajnos covidos. És ő is rögtön végigtelefonált mindenkit, akivel az előző napokban összefutott. A helyzetét nehezítette, hogy épp egy lakógyűlésen vett előtte részt, de András úgy tudja, szerencsére nem lett beteg tőle senki.

„Nagyon csalódott voltam, mert nem ezt vártam az oltástól, de végül egész jól megúsztam ezt az egészet. Most már az íz- és szagérzékelésem is kezd lassan visszatérni” – mondta Sváby, aki mára teljesen meggyógyult, a tesztje is negatív lett.

Indirekt/Blikk