KezdőlapBűnügyÉletfogytiglanit kapott a férfi, aki megölte volt élettársát és a gyerekét

Életfogytiglanit kapott a férfi, aki megölte volt élettársát és a gyerekét

A Győri Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta az ítélet helybenhagyását azon férfi büntetőügyében, aki volt élettársát és annak kisfiát ölte meg.

Az ítélet szerint a férfi nem tudta feldolgozni és elfogadni a szakítást. Folyamatosan üzeneteket írt volt élettársának, aki azonban a közeledést határozottan elutasította, de abba beleegyezett, hogy a férfi elbúcsúzzon tőle és a gyermektől. Ennek során a sértett megerősítette, hogy döntése végleges, új életet akar kezdeni kisfia édesapjával. Az elkövető a fejfájásra panaszkodó nő fejét mintegy 10-15 percig masszírozta, majd hirtelen megragadta a nyakát és megfojtotta, míg a szobába bejövő 2 éves gyermeket kettő késszúrással megölte.

A Veszprémi Törvényszék a férfit minősített emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre, mellékbüntetésül 10 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét pedig kizárta.

Az ítélet ellen a férfi és a védője fellebbezett.

A másodfokon eljáró Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint a bíróság a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabásával az egyedül helyes döntést hozta meg, mert a több emberen – akik közül az egyik kiskorú volt – elkövetett emberölést elkövető terhelttel szemben a lehető legsúlyosabb büntetést kell kiszabni- írja az Ügyészség.

A Győri Ítélőtábla a törvényszék ítéletét – a bűnjelekre vonatkozó egyes rendelkezések korrekciója mellett – helybenhagyta, mert a kirívóan súlyos bűncselekmény elkövetése során tanúsított embertelenség és kegyetlenség mellett más büntetés szóba sem kerülhet.