KezdőlapCímlapÖrökre véget ért Fodor Zsóka és Várkonyi András legendás barátsága

Örökre véget ért Fodor Zsóka és Várkonyi András legendás barátsága

Végleg befellegzett Várkonyi András és Fodor Zsóka ikonikussá vált duójának. Egy elmérgesedett konfliktus miatt soha többé nem dolgoznak együtt a Barátok közt sztárjai. Emberi és szakmai csalódás, cserbenhagyás, a másiknak okozott anyagi kár vezetett a népszerű színészpáros szakításhoz.

Pedig egy ország imádja őket, rajongók ezrei hiányolják a jól összeszokott kettőst, akik már a 70-es évektől kezdve játszottak együtt, ráadásul rendszeresen alakítottak házaspárt. A népszerű sorozatban Magdi anyus és Vili bácsi karakterét tették felejthetetlenné, legutóbb pedig az Örök a szerelem című darabbal járták az országot. Az összeszokott párosról azonban hetek óta nem hallani, pedig a közös szereplésük szinte természetessé vált.

A Blikk szemfüles olvasója szúrta ki, hogy az előadásuk eltűnt a színlapról. Többen tudni vélték, hogy a jól összeszokott páros „szakításának” hátterében konfliktus állhat. Erről kérdezték Zsókát, aki szűkszavúan beszélt a kialakult konfliktusról, amelyet palástolni próbált.

– Nem vesztünk össze. A 70-es évekre nyúlik vissza a munkakapcsolatunk. Megbeszéltük, hogy többet nem dolgozunk együtt, mindenki csinálja a saját dolgait – zárta rövidre a beszélgetést Zsóka.

Várkonyi András bőbeszédűbb volt, s lemondó sóhajtással kezdte el mesélni, mi az oka annak, hogy többé nem lépnek együtt színpadra Zsókával.
Ő nem tagadta a konfliktust, hiszen emberileg és szakmailag is csalódott Zsókában, aki miatt anyagi kár is érte.

– Még ősszel történt. Le volt kötve két olyan előadásunk is, amit a Zsóka nemcsak nekem, hanem a szervezőnek is letagadott. Azt mondta, nem keresték meg, pedig még kérdezte is, hogy ugye, ezek nem falunapok, mert azokat nem szereti. A szervező mondta, hogy ezek rendes színházi előadások. Majd Százhalombattán és Mátészalkán sem jelent meg. Én ott voltam, vártam a kezdést, a nézők már bent ültek. Zsóka pedig nem jött, hiába ment hozzá a sofőr. Letagadta az egészet. Nekem pedig nem küldött egy üzenetet sem. Ez nem csak emberi probléma, hanem szakmai is – mondta András, akit bevallása szerint ezzel nem csak lelkileg sebezett meg kollégája, de anyagi kárt is okozott neki.

– Buktam körülbelül három-négyszázezer forintot.
Zsóka felépítette a maga kis életét, a maga törvényei szerint. Ezzel nincs is semmi baj, de engem ne sértsen vele.

Szomorú, hogy megtette ezt velem ennyi év után… Miért pont velem? – fejtegette a színész, majd hozzátette: a történtek után véget ért egy fejezet.