KezdőlapBelföldVéget ért a napsütés, jön a hűvös idő és az eső

Véget ért a napsütés, jön a hűvös idő és az eső

Ezen a héten is marad a szeles, de napsütéses időjárás. Bár hétfőn sok felhőre számíthatunk, kedden már szakadozott lesz a felhőzet, csütörtökön pedig akár 16 fok is lehet. A hét végén egyes helyeken viharos széllökések várhatóak.

Hétfőn egy gyenge front hatására sok felhő lesz felettünk, többfelé kialakulhat eső, délután záporok. Ahogy a met.hu fogalmaz, kora délután északnyugaton, nyugaton egy-egy helyen kis eséllyel megdörrenhet az ég. Napközben helyenként élénk lehet a déli-délnyugati szél, majd délután, este északnyugaton és északon a nyugatias szelet kísérhetik élénk, néhol erős lökések. Reggel ismét találkozhatunk párás, ködös tájakkal. Hajnalban -5 és +4, délután 5-14 fok között alakul a hőmérséklet, az Északi-középhegység térségében lesz hidegebb az idő – írja az Időkép.

Kedden szakadozott lesz a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakokra mindenhol számíthatunk. Csak szórványosan alakulhat ki kisebb eső, zápor. A keleti tájak kivételével sokfelé élénk, néhol erős lesz az északnyugati szél. 9-14 fok közötti maximumokra van kilátás.

Szerdán északkeleten, keleten fordulhat még elő kisebb eső, zápor másutt napközben sok napsütésre számíthatunk. A nyugatias szél sokfelé élénk lesz. A csúcshőmérséklet 9-15 fok között várható.

Csütörtökre erősen felhős, borongós idő körvonalazódik. Kisebb eső helyenként az északi, északnyugati területeken fordulhat elő. A déli, délnyugati szél délután megerősödik, a Dunántúlon néhol viharossá fokozódhat. A maximumok 10-16 fok között alakulnak. Pénteken marad a szeles idő, erős, helyenként viharos délies széllökésekkel.