2022.11.28
Stefánia
Kezdőlap Címlap Nem viseli jól az öregedést Vitray Tamás

Nem viseli jól az öregedést Vitray Tamás

Vitray Tamás 89 évesen úgy érzi, nem viseli jól az öregedést.

Vitray Tamás novemberben tölti be a 90. életévét. Bár a legendás tévés sosem gondolta volna, mégis nehezen tűri az öregedést.

– Azt hittem, bölcsen, szép csendesen tudok majd kilépni a világból, de összekuszálódva viselem – vallotta be a Nők Lapjának Vitray.

Elmondása szerint 51 éves korában nyílt meg a kapu, amely szerinte átvezette az öregedésbe. Erre akkor döbbent rá, amikor egy külföldi utazása során egy negyvenéves nő átadta neki a helyet. Hozzátette: akkoriban több dolog is történt vele, amelyek miatt úgy érezte, végképp bácsi lett belőle. Ilyen volt az is, hogy lezuhant akkori házának galériájáról a sötétben.

– Egyszer csak elkezdtek élni a változások, és ezen nem szabad megsértődni. Én legalábbis nem tudok, mert nincs kinek panaszkodnom – tette hozzá az egykori tévés.

Vitray Tamás ugyanis egyedül él, 87 éves korában választotta a függetlenséget: 2019-ben jelentette be, hogy elválik feleségétől, az operettprimadonna Kállay Boritól. Vitray szerint ennek meg kellett történnie, számára az az élhető élet, ha az elveit fel nem áldozva él.

– Úgy alakult, hogy egyszerűen nem volt szabad folytatnunk, mert nem vezetett volna semmi jóra. Hogy a másik fél hogyan gondolkozott, nem tudom, mert nem kérdeztem. A legnagyobb befolyást én gyakorlom az életemre. Fontos, hogy magam döntsem el, hogy kizárólag tőlem függjön, mi történjen velem, mit kezdjek magammal – nyilatkozta a lapnak a legendás televíziós.