2022.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Címlap Ajjaj: újabb gázszivárgás az Északi Áramlaton

Ajjaj: újabb gázszivárgás az Északi Áramlaton

Újabb gázszivárgást talált a svéd parti őrség az Északi Áramlat gázvezetéken. Ezzel már a negyedik szivárgást észlelték a területen az elmúlt napokban.

A svéd parti őrség újabb gázszivárgást észlelt az Északi Áramlat-1 és az Északi Áramlat-2 gázvezetékeken. Így összesen négy gázszivárgást fedeztek fel a vezetéken: kettőt a svéd, további kettőt pedig a dán gazdasági övezetben – írta az Index a Svenska Dagbladet cikke alapján.

Björn Lund szeizmológus szerint az újabb szivárgás egy harmadik detonáció miatt következhetett be. Az AFP azt írta a Twitteren, hogy a két vezetékben lévő gáz több mint a fele már a légkörbe került.

Mint arról beszámoltunk, a héten érkezett a hír, hogy – rejtélyes módon – egyszerre három ponton is szivárogni kezdett a gáz az Északi Áramlat-1 és -2 gázvezetékből. Ezt követően tegnap a németek már szándékos támadásként kezdték vizsgálni az Északi Áramlat-2 gázvezeték váratlan sérüléseit.

Svéd és dán szeizmológusok pedig víz alatti robbanásokat regisztráltak abban az időszakban, amikor a szivárgások elkezdődtek.