2022.08.17
Jácint
Kezdőlap Címlap Megnyílt Sylvester Stallone első kiállítása

Megnyílt Sylvester Stallone első kiállítása

A hollywoodi legenda újabb fronton bizonyított rajongóinak.

Sylvester Stallone személye mára megkerülhetetlenné vált a filmes szakmában, az idén 75. születésnapját ünneplő világsztár ugyanis amellett, hogy olyan felejthetetlen karaktereket adott a rajongóknak, mint Rocky Balboa, vagy John Rambo, forgatókönyvíróként és rendezőként és is tudott bizonyítani.

Az igazság azonban az, hogy Stallonénak van egy szenvedélye, amit már a mozis debütálása előtt is előszeretettel űzött. Az 1976-ban bemutatott Rocky-val azonnal világsztárrá váló színész ugyanis korábban festőként próbált boldogulni, melyben ráadásul annyira tehetséges volt, hogy egyes vélemények szerint, ha nem fut be a mindenki szívét megindító boxoló történetével, akkor ma igazi festőművészként ismerhetné őt a világ.

A világsztár művei valóban kelendőek, az elmúlt évtizedben közel ötven képét állították már ki többek között Szentpéterváron és Nizzában, most pedig Sylvester Stallone: The Magic of Being címmel az első önálló kiállítására is sort keríthetett a németországi Hagenben.

Az egészen különleges hangulatú festmények között találhatunk olyanokat, melyek egyértelműen a Rocky, vagy a Rambo világából merítettek ihletett, de akadnak olyanok is, melyek sokkal inkább Salvador Dalí, vagy Pablo Picasso munkásságát idézik. Ilyen nevek mellett pedig garantálható, hogy a kiállítás darabjai közül mindenki találna magának egy személyes kedvencet.

“Azt szeretem a festészetben, hogy ez az egyetlen igazi kommunikációs formánk. Míg az írást könnyen manipulálhatják, a festészet a tudatalatti legdirektebb és legtisztább kifejezésmódja. Ha valami megmozgat belül és ezt elkezded vászonra vinni, nagyon nehéz mismásolni. A vásznon alkotó művész az első számomra, amikor arról van szó, hogy valaki kifejezze a legbelső érzelmeit” – idézte Stallone szavait az IGN.