2023.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Címlap Kiderült: nem kábítószer okozta Coolio halálát

Kiderült: nem kábítószer okozta Coolio halálát

Asztmája okozhatta Coolio halálát. Barátai elmondása szerint habár boldognak és egészségesnek mutatta magát, erős asztmában szenvedett, mellyel sokat küzdött, és ez vezethetett a halálához is.

A Blikk is beszámolt róla, hogy szeptember 28-án, életének 59. évében elhunyt az amerikai világhírű rapper, Coolio. A 90-es években ikonnak számító rapper halála napján késő délután egy barátját látogatta meg Los Angelesben, és ott hunyt el. A zenészre a fürdőszoba padlóján találtak rá, a kiérkező mentők pedig már nem tudták megmenteni az életét. A gyanú szerint szívleállás okozta a halálát.

Barátai és hozzátartozói elmondták, hogy a rapper mindig több inhalátort is hordozott magával, hogy biztosan ne kerüljön szorult helyzetbe. Még a fellépései során is használta őket, a színpadon, amikor szüksége volt rá.

Elmondásuk szerint Coolio halála előtt a fürdőszobába ment, bezárta az ajtót, majd összeesett. Barátja csak úgy tudott bejutni, hogy betörte az ajtót. A mentősök 45 percig próbálták újraéleszteni, ám sikertelenül.

Az Amerikai Szívgyógyászok Szövetsége szerint az asztmában szenvedő embereknél nagyobb eséllyel fordulhat elő szívroham. Azon emberek, akik naponta használnak asztma elleni gyógyszert, akár 60 százalékkal hajlamosabbak lehetnek szívrohamra, sztrókra vagy más szívrendellenességekre – írja a TMZ.