2024.03.01
Albin
Kezdőlap Belföld Hová tűnt a boltokból a magyarok kedvenc édessége?

Hová tűnt a boltokból a magyarok kedvenc édessége?

A székesfehérvári üzemet érintő alapanyag- és csomagolóhiány miatt tartós készlethiány lehet a Pilóta kekszből. A tulajdonos Mondelez Hungária Kft. igyekszik minél hamarabb megoldani a problémát.

A legtöbb üzletben legalább egy hónapja nem kapni a legendás magyar édességet: a boltok polcai hiányosak, sok helyről az utolsó csomagokat hozták el.

A cég szerint jelenleg készlethiány van a Pilóta kekszből, mely a kiskereskedelmi és a viszonteladói csatornáik túlnyomó többségét is érinti. Várhatóan tartós készlethiány lesz a cég gyártókapacitását érintő nehézségek, valamint az édesipari ágazatot is sújtó alapanyag- és csomagolóhiány miatt.

Mayer Gábor, a Mondelez Hungária Kft. ügyvezető igazgatója szerint a készlethiány kizárólag a Pilóta szendvicskekszeket érinti, a Pilóta termékcsalád más termékeit nem.

“A Mondelez Hungária mindent megtesz azért, hogy a magyarok második legkedveltebb kekszterméke minél előbb, a keresletnek megfelelő mennyiségben elérhető legyen a fogyasztók számára” – mondta a HVG-nek.