2022.08.17
Jácint
Kezdőlap Címlap Ketten megint kiestek az X-Faktorból

Ketten megint kiestek az X-Faktorból

A második élő show-ba már csak nyolc versenyző jutott tovább, akiknek ezúttal a színpad mellett lévő három szék egyikéért kellett megküzdeniük, hogy biztosan ott lehessenek a következő adásban.

Az első produkció Puskás Peti versenyzőjéé, a 14 éves Nagy Regina Martináé volt, aki igencsak kettős érzést váltott ki a mentorokból. Míg ByeAlex azt mondta, miatta szerette volna megkapni a Lányok kategóriáját, addig Gáspár Laci úgy gondolta, még gyúrni kellett volna ezen az éneklésen.

“Ez most nem annyira jó irány” – mondta Laci, aki szerint magas labda volt neki ez a dal, mire Puskás Peti teljesen kifakadt, mivel egyáltalán nem értett egyet Lacival, aki szerint Regina úgy énekelt, mint egy gyerekszínész. Peti még azzal is meggyanúsította Lacit, hogy taktikázik, mivel nem akart széket adni Reginának, akinek még úgy is sikerült leülnie a továbbjutást jelentő székek egyikére, hogy Laci nem adott neki széket.

Másodjára ByeAlex versenyzője, Mehringer Marci lépett színpadra, akinek már előző heti produkciójánál azt javasolta Alex, hogy pihenje ki magát, hogy jól tudjon teljesíteni. Marci úgy tűnik, túlizgulta a produkciót és túlságosan szeretett volna bizonyítani, mivel Gáspár Laci úgy értékelte, sokszor nem voltak a helyén a hangok.

“Engem ez most nem győzőtt meg” – mondta Gáspár Laci, akivel Csobot Adél is egyetértett, mivel nem érezte, hogy lett volna üzenete a dalnak.

Nekem ez most nagy csalódást okozott – mondta Adél, illetve Peti hozzátette, ezúttal is elmaradt a katarzis. ByeAlex hozzátette, Marci túl sokat szeretett volna teljesíteni, ami rányomta a bélyeget a produkcióra. A székadásnál pedig újra kitört a balhé, mivel Laci Marcinak sem szeretett volna széket adni, azonban kiderült, hogy Adél és Peti sem, így Marci a veszélyzónába került, rajta már csak a nézők szavazatai segíthettek.

Harmadjára Tabatabai Nejad Flórának, Puskás Peti versenyzőjének kellett bizonyítania. Flóra az előző adásban Burai Krisztián Háborgó mélység című dalát adta elő, ami után Krisztián fel is kereste Flórát, hogy dolgozzanak együtt egy dalon, így készült el a Mocskos pénz című közös daluk, amit Flóra a második élő show-ban adott elő. Gáspár Laci elmondta, kettős érzések vannak benne a produkcióval kapcsolatban. Bár tetszett neki a dal, illetve a frazírok is, de szerinte többet ki lehetett volna hozni a dalból.

“Ez most nekem egy picit csalódás volt” – jelentette ki Laci, akitől Adél vette át a szót, akinek szintén kettős érzései voltak a dallal kapcsolatban. Elmondta, szerinte kicsit előre szaladtak, mivel még nem sikerült átadniuk a dal üzenetét.

“Saját dalt akkor kell írni, amikor van értelme, és most nem volt” – mondta ByeAlex, aki szerint nem illett Flórához a dal, majd így folytatta: “Halvérű produkció volt”. Alex azt is kifejtette, szerinte nem volt önazonos a dal, akivel a többi mentor is egyetértett, így végül Flóra nem kapott széket.

A negyedik fellépő Gáspár Laci versenyzője volt, Paulina, aki a múlt heti adásba egy saját dallal érkezett, azonban a produkciója nem igazán nyerte el a mentorok tetszését. Ennek ellenére széket kapott, így egyenes ágon jutott be a következő élő show-ba, amire már egy régi dal magyar feldolgozásával készült, ami nagy ovációt váltott ki a nézőközönségben, bár a mentorok más véleményen voltak.

“Ha a mentorházban énekled ezt, akkor nem jutsz be az élő show-ba” – kezdte Puskás Peti, aki szerint nem volt meg benne az a dög, ami kellett volna, illetve hiányolta, hogy nem saját dalt hozott. ByeAlex vette át a szót, aki szerint egy hiba volt a produkcióban: hogy nem volt jól elénekelve a dal, mivel rosszul intonált. Ugyan Csobot Adélnak is hasonló érzései voltak a produkcióval kapcsolatban, de végül az ő szavazatának köszönhetően ülhetett le Paulina a második továbbjutást jelentő székre.

Paulina után szintén Gáspár Laci versenyzője következett, Mardoll, aki az előző adásban saját dalt hozott és teljesen lenyűgözte a mentorokat. A második élő show-ra azonban már egy visszafogottabb produkcióval készült, amiben énekelt is. A mentorok állva tapsoltak neki a produkció végén, annyira tetszett nekik.

“Akivel szerintem érdemes dolgozni, az te vagy” – mondta ByeAlex, aki ugyan hallott hamis hangokat, de még így is nagyon tetszett neki. Így gondolta Adél és Peti is, akik igazi díjátadónak élték meg a produkciót, tehát nem volt kérdés, hogy ő foglalta el a harmadik továbbjutást jelentő széket.

Mardoll fergeteges műsora után Csobot Adél egyetlen versenyben maradt csapata jött, a The Harmonies, akik egy trendi dallal érkeztek, T. Danny egyik slágerét dolgozták fel. A mentoroknak annyira bejött a produkció, hogy mind állva tapsoltak nekik. ByeAlex egyből kampányolni is kezdett a lányokért, mivel úgy gondolja, ha valakiért lehet rajongani, azok ők. Mint mondta, nagyon jóízű produkció volt. Gáspár Laci azt is hozzátette, hogy lehet látni, mennyi munkát tettek bele.

“Fantasztikusan átdolgoztátok” – mondta Puskás Peti, aki azt is megjegyezte, szerinte ők énekeltek a legjobban az este, így az sem volt meglepő, hogy a mentorok leültették a lánycsapatot, azonban ez azt is jelentette, hogy valamelyik versenyzőnek fel kellett állnia, aki nem más lett, mint Nagy Regina Martina, aki így a veszélyzónába került.

A The Harmonies-t ByeAlex versenyzője követte, Alee, aki tüszős mandulagyulladást kapott, még a beszédtől is eltiltották, úgyhogy nem sokat tudott készülni a produkciójára. A második élő show-ra is egy saját dalt hozott, amivel ismét nagy sikert aratott, a produkcióján egyáltalán nem látszott, hogy nem tudott eleget készülni.

“Ez hibátlan produkció volt” – mondta Puskás Peti, akit teljesen lenyűgözött Alee. Csobot Adél megjegyezte, ő jobban szereti a dallamosabb dalokat, de alapvetően nagyon tetszett neki az előadás. Ezzel Gáspár Laci is egyetértett, kicsit csalódottnak is érezte magát, azonban ennek ellenére is széket adott a produkciójáért, így ismét fel kellett állnia valakinek. A nézők döntése alapján a The Harmonies helyére ülhetett le Alee.

Utoljára Puskás Peti versenyzője, Ferenczi Kamilla lépett színpadra, aki az előző adásban a Csillag születik című film egyik slágerét énekelte el, teljesen lenyűgözte vele a zsűrit, ugyanis hatalmasat énekelt. A második élő show-ban is igyekezett bizonyítani, ami sikerült is, mindegyik mentor állva tapsolta meg a produkcióját.

“Ha ilyen az, amikor kitárod elénk a szíved, akkor tedd meg minden héten” – mondta Csobot Adél. ByeAlex hozzátette, ha ki kéne emelnie egy hangot az évadból, akkor az Kamilla lenne, mert ő a legnagyobb hang a műsorban.

“Ez egy döntős produkció volt” – jelentette ki Laci. Végül a mentorok úgy döntöttek, hogy Kamilla mindenképp széket érdemel, így az utolsó utáni pillanatban ismét fel kellett állnia egy versenyzőnek, hogy a következő adásba jutás kapujában kerüljön a veszélyzónába. A nézők szavazatai alapján Mardoll maradt alul, így ő már csak abban bízhatott, hogy a nézők tovább juttatják.

A legvégső szavazáson dőlt el minden, a három széken ülő versenyző: Alee, Ferenczi Kamilla és Paulina egyenes ágon jutott be a harmadik élő show-ba, azonban a maradék öt versenyző közül csak hárman juthattak tovább. A továbbjutók a The Harmonies, Mardoll és Mehringer Marci lettek, így kiesett a versenyből Nagy Regina Martina és Tabatabai Nejad Flóra.

Indirekt/Blikk