KezdőlapCímlapJáksó László keményen beleszállt Havas Henrikbe és Sebestyén Balázsba

Jáksó László keményen beleszállt Havas Henrikbe és Sebestyén Balázsba

Jáksó László jó ideje eltűnt a nyilvánosság elől: informatikusként dolgozik, a média világától visszavonult. Nemrég megnősült, és noha a magánéletéről szűkszavúan nyilatkozik, a szakmai véleménye annál markánsabb.

Négy éve nősült meg Jáksó László, aki jó ideje a nyilvánosságtól visszavonulva éli az életét. Informatikusként dolgozik, a tévé és a rádió pedig egyáltalán nem hiányzik neki. Eltűnését a média világából két okra vezeti vissza.

– Az egyik, hogy 54 éves vagyok, ennyi idősen az ember nem tudja ugyanazokat a vicceket hitelesen sütögetni, és ugyanazt a stílust sem tudja képviselni, de stílust váltani sem nagyon lehet a médiában. A másik ok, hogy nemcsak én léptem hátra, hanem a média is otthagyta az összes olyan embert, aki körülbelül velem egy időben létezett benne – magyarázta Jáksó Ábrahám Róbert YouTube-on látható, Talk44 című műsorában.

A rádiós szerint ma már nincsenek igazi műsorvezetők, akikért a Vitray-féle televíziózás idejében a nézők még bekapcsolták a tévét. A mostani televíziós és ismert nevek közül ki is emelt néhányat, akikről markáns véleménye van. Például Havas Henrikről is, akivel a Heti Hetesben dolgozott együtt.

– Havas egy hülye, egyem a szívét. Én nagyon kedvelem azóta is, de lássuk be, ő hülye – mondta a műsorban Jáksó, aki a legkeményebben Sebestyén Balázsba állt bele.

– Vitray Tamás elmélete szerint, ha egy nagy szőrös sgget mutatnának a televízióban, nyilván felháborodnának az emberek. Jönnének a levelek, telefonok. Kinn tartaná a tévé egy-két-három hónapig… és elfogynak a levelek. Még kinn tartja a tévé egy évig, majd leveszi. Ugyanaz a levéláradat jönne, csak azzal, hogy „hol a sggünk” – fejtette ki a műsorban.

A Blikk megkereste Sebestyén Balázst is, aki nem kívánta kommentálni Jáksó hasonlatát, a Heti Hetes egykori műsorvezetője azonban nem volt ilyen szűkszavú.

– Van Balázsnál rosszabb, meg hülyébb is, de ő – az egyik legtöbbet foglalkoztatott médiaszereplőként – a legnagyobb távolságban van attól, amit mutat és amit gondolnak róla, mint amilyen valójában. Nekem annak idején az volt az óriási mázlim, hogy a Heti Heteshez hívtak, neki pedig az, hogy kinn tudott maradni a képernyőn és az éterben. Akkor is kinn tudott maradni, amikor úgy sértette meg a nőket, hogy tüntetés volt a rádió előtt. Volt egy szándék vagy egy jó menedzsment, és ő ott tudott maradni – tette hozzá Jáksó, aki szerint sosem kerülhet arra sor, hogy ők ketten leüljenek beszélgetni akár a nyilvánosság előtt. – Balázs ezt sosem vállalná, de nem is fontos ez az egész. Egyszerűen nincs jelentősége annak, mit gondolunk egymásról. Amikor szakmabeliek voltunk, akkor is ez volt a véleményem róla, de akkor nem lett volna szerencsés, ha elmondom, hiszen ráfogták volna, hogy szakmai irigység, pedig erről szó sincs. A legnagyobb dühöm vele kapcsolatban, amikor elvállalta a Vundersön és Zuperszexi című late-night show-t, amiben szellentést gyújtottak meg, valamint azon röhögtek, hogy a 65 éves Boros Lajos mikrofonja ki van kapcsolva.

Jáksó azt is elárulta, hogy noha a mai televíziózás nem hiányzik neki a minőségromlás miatt, akad néhány műsorvezető, akit kifejezetten tehetségesnek tart. – Istenes Bence például szerintem nagyon tehetséges srác, megvan a kellő érzékenysége, és érezhető rajta, hogy nem buta fiú. De Majkát is tehetséges műsorvezetőnek tartom, mindamellett, hogy emberileg nem túlságosan kedvelem – fejtette ki a Blikknek Jáksó.