2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Címlap Iskolai bántalmazás, alkoholizmus: brutális gyerekkoráról vallott Kovács András Péter

Iskolai bántalmazás, alkoholizmus: brutális gyerekkoráról vallott Kovács András Péter

Iskolai bántalmazásokról és édesapja alkoholizmusáról is beszél Kovács András Péter a UNICEF Magyarország Így lettem podcast és videósorozatának mától látható részében.

A Mészáros Antónia készítette beszélgetésből kiderül: a népszerű KAP az iskolában a „préda szerepet” kapta, otthon pedig az alkohol volt az úr. Kovács András Péter azonban a feldolgozás során megtanulta előnyére fordítani a megszenvedett élményeket.

A gyerek nem problémát lát maga körül, hanem az életét. Tehát, ha valamiben felnősz, akkor azt nem problémának látod, hanem adottságnak. Vagy ha az osztálytársaid elkapnak a fiú wc-ben és vörösre püfölik a hasad hétfőn, kedden és szerdán minden héten, akkor te nem azt mondod, hogy abúzus áldozata lettél, hanem, hogy hétfő van. – mesélte a stand-up sztár, akinek nem csak az iskolai zaklatással kellett megküzdenie gyerekkorában, hanem édesapja alkoholizmusával is.

„Ez igazából nem egy ember problémája, hanem ez mindig egy családé. Nem egy embert darál ez fel, hanem a körül az ember körül még három-négy másikat. Ha van 800.000 alkoholista ma Magyarországon, akkor ez nagyjából 3 millió embert érint, abból kb. 800.000-1 millió gyereket. Ezek a gyerekek ugyanazt élik meg, amit én, nem problémaként látva azt, hanem a mindennapok részeként.”

Mészáros Antónia mindenkinek feltett kérdésére, hogy hogyan látja a most felnövekvő generáció jövőjét, Kovács András Péter azt felelte, hogy sokat beszélgetett erről három gyermekével, ő maga is igyekszik megtenni minden tőle telhetőt egy élhetőbb jövő érdekében. Hogy ezért miről hajlandó lemondani, kiderül a műsor honlapján található extra beszélgetésből.

A teljes műsor a UNICEF Magyarország YouTube-csatornáján tekinthető meg: