2023.06.06
Norbert, Cintia
Kezdőlap Belföld Döbbenet: kést szorított osztálytársa nyakához egy kecskeméti iskolás

Döbbenet: kést szorított osztálytársa nyakához egy kecskeméti iskolás

A fiatal úgy követelte, hogy a másik fiú megadja a tartozását, és a kés hegye centikre volt a másik fiú nyaki ütőerétől. Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia.

A vád szerint a fiatal fiú karácsony előtt néhány nappal egy kecskeméti középiskola közelében, az utcán odalépett az egyik iskolatársához. Anyagi vita volt köztük és felszólította iskolatársát, hogy az adja meg a tartozását, írja az Ügyészség.

A fiú azonban nem válaszolt, mire ő elővett egy rugós kést, amit a tartozás behajtásához vitt magával, majd az ismerőse mögé lépett, bal könyökével beszorította és hátra húzta a nyakát, közben pedig a jobb kezében lévő kést a nyakához szorította, úgy, hogy a kés hegye pár centire volt a fiú nyakától.

A fenyegetőzés közben közölte, hogy egy hónapja van a pénz megadására. A másik fiú nem válaszolt és pénzt sem adott neki. Egy iskolatársuk ezután elkérte a kést, mire a másik két fiú összeverekedett.

A támadókésőbb mindent beismert, és bocsánatot kért. A bíróság most a fiút 1 év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte, és pártfogó felügyeletét rendelt ki mellé.