KezdőlapCímlapHiába hamvasztották el két hónapja, még most sem temették el Kóbor Jánost

Hiába hamvasztották el két hónapja, még most sem temették el Kóbor Jánost

Még most is nehéz múlt időben beszélni Kóbor Jánosról. S alighanem így lesz ez esztendő múltán is. Mecky, ahogy egy ország becézte őt, maga volt az élet: a színpadon, a hétköznapok forgatagában vagy akár a Balatonon. Sérthetetlennek, legyőzhetetlennek, halhatatlannak hittük… és sajnos, ő is ezt gondolhatta magáról.

A világjárvány egyik legmegrázóbb, legfájdalmasabb pillanata volt a halálhíre. December hatodika azóta is gyásznap a család, a barátok és a rajongók számára. De hiába telt el azóta már több mint két hónap, az Omega frontembere még nem került, nem kerülhetett a végső nyughelyére…

Az engedélyek már megvannak, már csak lelkierő kell ahhoz, hogy a család elbúcsúztassa Kóbort. A legendás zenész immár két hónapja nincs közöttünk, ám a végső ceremónia, a legfájdalmasabb pillanat még hátravan. A hamvai a Balatonba és a bazilikába kerülnek hamarosan.

– Folyamatosan keresnek, sőt, olykor már számonkérnek a rajongók, hogy mikor lesz Mecky igazi búcsúztatása – mondta Trunkos András, az Omega menedzsere. – Érthető a kíváncsiság, mert a fájdalom bennük és valamennyiünkben nem csitul. Úgy vagyunk vele, hogy talán valamiféle megnyugvást hozhat a gyászszertartás. Meckyt elengedni szinte lehetetlenség, de az élet megköveteli a magáét: búcsúznunk kell tőle. Ez február végéig megtörténik majd.

S hogy miért kell erre ennyit várni? Az adminisztráció miatt.

– Zsóka meglehetősen rossz lelkiállapotban van, és akkor finoman fogalmaztam. Próbál erősnek tűnni, már csak a gyönyörű lányuk, Léna miatt is, de ez embert próbáló időszak számára is. Segítünk, ahogy tudunk, éppen ezért én intézem mindkét gyászszertartás engedélyeit. Merthogy lesz egy szórás a Balatonnál, Mecky hamvainak egy része oda kerül. Másik része pedig a bazilikába. Méltó helyre. A balatoni ceremóniához már megvan az összes engedély, és napokon belül a bazilikával kapcsolatban is ezt mondhatom – ígérte az Omega menedzsere. – Addig a hamvak egy elkülönített szekrényben vannak elhelyezve. Fontos hangsúlyoznom, hogy mindkét búcsúztatón csak a család lesz és lehet ott.

Indirekt/Blikk