KezdőlapBelföldVigyázat: ma letarolja az országot a szél

Vigyázat: ma letarolja az országot a szél

A mai időjárás Budapesten először meglehetősen napos lesz, délután azonban erősen megnövekszik a felhőzet. Gyenge zápor előfordulhat. Az északnyugati szél erős, időnként viharossá is fokozódik. A hőmérséklet délután 8-9, késő este pedig 4-5 fok körül alakul.

Az ország többi részén is délelőtt többnyire napos lesz az idő, csak kisebb körzetekben lesz felhős az ég, délutánra azonban erősen megnövekszik a felhőzet északnyugat felől. Futó zápor, hózápor előfordulhat helyenként. A nagy területen erős északnyugati szelet főként az Észak-Dunántúlon és a Duna vonalának tágabb térségében viharos lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 10 fok között alakul, késő estére 1 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán délelőttre csökken a felhőzet, és jobbára napos idő várható kevés gomolyfelhővel, az északkeleti megyékben azonban még délután is lehetnek erősebben felhős körzetek. Éjszaka főleg az ország keleti harmadában lehet kisebb eső, majd napközben már nem várható számottevő csapadék. Az északnyugati szél sokfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 15, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 8 fok között alakul.

Csütörtök hajnalra párássá válik a levegő, főként az északkeleti megyékben képződhet foltokban köd és rétegfelhőzet, mely napközben néhol lassabban oszlik fel. Máshol azonban túlnyomóan derült, napos idő várható, csapadék nélkül. A nyugati, délnyugati szél gyenge vagy mérséklet marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig -4 és +1 fok között várható.

Pénteken éjjel ismét párássá válik a levegő, főként az északkeleti és délnyugati megyékben képződhet kisebb körzetekben köd és rétegfelhőzet, ez napközben azonban várhatóan mindenütt feloszlik. A nap második felében frontális felhőzet érkezik északnyugat felől, de néhány órára mindenütt kisüt a nap. Estére az északnyugati megyékben előfordulhat kisebb eső, zápor, a hegyekben havas eső is. A délnyugati, nyugati szél megélénkül, a front mentén megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4 fok között várható.