2022.10.03
Helga
Kezdőlap Címlap Halott kislánya sírjához is visz ajándékot a TV2 műsorvezetője

Halott kislánya sírjához is visz ajándékot a TV2 műsorvezetője

Barna Barnabás zenész-műsorvezető mindig azt mondja, neki három lánya van. A 19 éves Bianka, a 2 esztendővel fiatalabb húga, Petra. És Regina, aki 5 éves korában leukémiában meghalt.

Barna Barnabás büszke rá, hogy a TV2 Zenebutik csatornáján a két legnézettebb műsort, a Sztárcsevejt és a Csárdapartit vezeti. Ez az eredmény az ő személyének, felkészültségének is szól, de legalább ennyire fontos számára a színpadi siker. Azonban karácsonykor mindent kikapcsol, csak a családra figyel. És a gyászra.

– Tizennyolc éve, hogy leukémiában meghalt a kislányom, Regina. Ötéves volt, amikor elment, azóta is gyászolom – mesélte a naphire.hu-nak a műsorvezető. – Egy kis falucskában temettük el, ahová minden karácsony első napján kimegyek, és a sírjára teszem az ajándékomat. Jöhet tél, jöhet nyár, senki nem viszi el onnan őket. A helyiek becsületes, tisztességes emberek, tiszteletben tartják a gyászomat.

A zenész-műsorvezető arról mesélt, hogy Tiszatarjánban, egy Borsod megyei falucskában nőtt fel. Sosem feledi, amikor kiskölyökként derékig érő, 70 centis hóban hóembert építettek a barátaival, majd átfagyva még sötétedés után is szánkóztak, hógolyóztak.

– Elképesztő szegénységben nőttünk fel, de a szüleinknek hála, nagyon boldog gyerekkorom volt – emlékezett Barnabás. – Ma is ugyanúgy ünnepelünk, mint régen: a szüleinknél összejön a család. Csak az ajándékozás egy óráig tart, majd amíg mi felnőttek beszélgetünk, nagyokat nevetünk, addig a gyerekek önfeledten játszanak.

Barnabás azt is elárulta, gyerekként hosszú évekig reménykedett, karácsonyra harckocsit hoz majd a Jézuska. Kilencévesen kapott is a fa alá egy távirányítású tankot, ami másnapra eltört.

– Az elmúlt hétvégén Tatán léptem fel, remek hangulatú koncert volt. De idén már nem vállalok több fellépést. Az új dalaimat mindig megmutatom a lányaimnak. Szigorú kritikusok, de számít a véleményük, hiszen ők a fiatalokat képviselik – folytatta Barna Barnabás.

– Januárban pedig indul a Csárdaparti új évada, Jollyn kívül Varga Viktor és az Apostol együttes énekese, Meződi József lesz a vendégem. Beszélgetünk és énekelni is fognak. Nagyon sok mindent elárulnak az életükről, azt is, amiről eddig még soha nem beszéltek – tette hozzá a zenész-műsorvezető.

indirekt/naphire