2022.09.25
Eufrozina, Kende
Kezdőlap Címlap Balázs Pali minden karácsonykor gyereknek érzi magát

Balázs Pali minden karácsonykor gyereknek érzi magát

Van egy évtizedek óta visszatérő sajátos hagyománya a slágergyáros énekesnek, aki az idei ünnepen különleges ajándékkal kedveskedik rajongóinak.

Balázs Pali azt mondja, azért is várja minden évben a karácsonyt, mert olyankor újra gyereknek érzi magát.

„Hálát adok a jó sorsomnak, hogy idén is a szüleimmel együtt ünnepelhetek, akik már idősek, de szerencsére jó egészségnek örvendenek – meséli. – Az ő hátterük sokat jelentett és jelent nekem, hiszen gyermekként is mindenben támogattak és segítették az utamat. 21 évesen költöztem el tőlük, de azóta is, amikor csak tehetem, időt szakítok arra, hogy együtt legyünk. A szeretet ünnepe pedig különösen fontos időszak, hiszen bárhol is jártam a világban, hazatérve első utam mindig hozzájuk vezetett. Ilyenkor pedig bizony újra gyermekké válok.

A karácsonynak mindig is volt számomra egy semmihez sem hasonlítható, meghitt hangulata. Ilyenkor bennem is teljesen más érzések kavarognak, mint a dolgos hétköznapokon. A gyertya lángjánál átvillannak a múlt történetei, de a nosztalgia mellett fontos, hogy meg is élem a jelent. Imádom a csillagszóró illatát, a különleges ételeket, az ünnepi süteményeket, amit minden alkalommal édesanyám készít el. Ilyenkor nagyokat szoktunk beszélgetni, gyakran előkerül a kártya is az ünnepi vacsora után. Ezeket a közös élményeket semmi nem pótolhatja és nem is helyettesítheti. Örök emlékek nekem e családi együttlétek, hiszen idős szüleimmel minden közösen eltöltött napot ajándékként élek meg.

Szeretném még ezt az élményt nagyon sokáig átélni, ezért már hosszú-hosszú évek óta minden Szenteste elmondok magamban egy imát, hogy a következő évben is együtt élhessük meg a Szeretet ünnepét.

Az idei évben egy különös zenei összeállítással is készültem – nem csak a szüleimnek, hanem a rajongóimnak is, méghozzá egy olyan dalcsokorral, mely a „Szeretet dallamai” címet kapta. Remélem, ezzel még inkább hozzájárulok az ünnepi megnyugváshoz, amire nagyon-nagy szükségünk van ezekben a nem könnyű időkben.”

Indirekt/Blikk