2023.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Címlap Gyász: elhunyt a Guldenburgok öröksége csinos grófnője

Gyász: elhunyt a Guldenburgok öröksége csinos grófnője

84 éves korában elhunyt Christiane Hörbiger osztrák színésznő, akit a hazánkban is népszerű, A Guldenburgok öröksége című sorozatból ismerhettek a nézők.

A Guldenburgok öröksége Christine grófnője a 84. születésnapja után másfél hónappal, szerdán hunyt el a szülővárosában, Bécsben. A hírt a színésznő fia, Sascha jelentette be, ám a halálának okát nem közölte.

Christiane Hörbiger 1938-ban Bécsben született. Szülei kérésére először cukrász szakon végzett, de 1955-ben a színészi pálya mellett döntött. Édesanyja unszolására részt vett a Reinhardt-szemináriumon, amelyet a „Kronprinz Rudolf utolsó szerelme” című film forgatása miatt szakított meg, amelyben Mary Vetserát alakította.

A nagy áttörést az 1980-as években A Guldenburgok öröksége című tévésorozat hozta meg számára, amelyben Christine grófnőt alakította.

A sorozat elképesztő sikere rengeteg ajtót nyitott meg Hörbiger előtt, így nem véletlenül nyilatkozott így a széria befejezése után: „Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy sok ajánlatot kaptam.”

A színésznő szerepelt még többek között a Rex felügyelőben, a Derrickben, illetve az Álom és szerelemben is. Hörbiger egészen 2019-ig dolgozott, s a Der Fall Der Gerti B. című tévéfilm volt az utolsó alkotás, amelyben feltűnt – írta a Kurier.