2024.03.05
Adorján, Adrián
Kezdőlap Belföld Hoppá: létezik Gyurcsány Ferencnél is népszerűtlenebb politikus Magyarországon

Hoppá: létezik Gyurcsány Ferencnél is népszerűtlenebb politikus Magyarországon

Egytől ötig terjedő skálán értékelték az ellenzéki pártok vezetőit a Zavecz Research legújabb, az LMP megbízásából készült kutatásban. Az ezerfős, reprezentatív felmérésből kiderült, Dobrev Klára DK-s EP-képviselő és Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő a legnépszerűbb politikus, ám Gyurcsány Ferenc és a Momentum vezére a sor legvégére került.

A Telexhez eljuttatott közvélemény-kutatást november 14-e és 22-e között készítette el a kutatóintézet. A válaszadóknak egytől ötig terjedő skálán kellett értékelnie az ellenzéki pártok vezetőit, összesen 13 politikust. A megkérdezettek egyes osztályzatot adtak, ha nagyon ellenszenvesnek tartottak valakit, ötös pedig, ha nagyon rokonszenvesnek.

A felmérésből kiderült, a dobogó legfelső fokára a DK-s Dobrev Klára került, tőle pedig alig maradt le az LMP színeiben képviselő Ungár Péter, a momentumos Donáth Anna és az MSZP-s Kunhalmi Ágnes – derült ki.

Azonban ennél is érdekesebb eredmény született a Momentum elnöke szempontjából. A sor legvégén ugyanis Gelencsér Ferenc áll, így őt a népszerűségi felmérésben még Gyurcsány Ferenc is megelőzte.

Amíg a DK elnökét szinte mindenki ismeri az országban, Gelencsér neve még nincs benne a köztudatban. Kiderült az is, hogy Gelencsér Ferencnél csak a Párbeszéd júliusban megválasztott társelnökének, Szabó Rebekának alacsonyabb az ismertségi mutatója.

A felmérés szerint ugyanakkor Gyurcsány, Márki-Zay és Dobrev a legismertebb ellenzéki politikus, mögöttük az MSZP-s Kunhalmi Ágnes és a Mi Hazánk elnöke, Toroczkai László található – írta a Telex.