2022.10.03
Helga
Kezdőlap Címlap Fordulat: egy szentendrei nőt hallgattak ki VV Anett teaszeánszának ügyében

Fordulat: egy szentendrei nőt hallgattak ki VV Anett teaszeánszának ügyében

Abból állt a napja, hogy minden percet megköszönt a Jóistennek, hogy még életben van VV Anett, miután augusztus elején Sáfrány Emesével részt vett egy “teaszeánszon”. A hallucinogén főzet miatt egy Siklóhoz közeli erdőben súlyos sérülésekkel bukkantak rá, majd kórházban kezelték. A rendőrség most megerősítette, hogy egy szentendrei nőt gyanúsítottként hallgattak ki a történtek miatt.

A hatóságok az atv.hu megkeresésére árulták el, milyen fázisban tart az ayahuasca hatóanyag és a használata miatt elindult nyomozás.

– Kábítószer birtoklása bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 38 éves szentendrei nőt hallgattak ki gyanúsítottként a siklósi nyomozók – közölte a portálnak a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. Hozzátették: a nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb tájékoztatást nem kívánnak az üggyel kapcsolatban adni, viszont most már biztosan kijelenthető, hogy a rendőrség bejelentése alapján valóban egy nő a “teaszeánsz”-ügy azonosítottja.

Korábban a Blikk is írt róla, hogy augusztus elején a ValóVilág korábbi lakója, Béres Anett és Sáfrány Emese egy Siklóshoz közeli területen úgynevezett teaszeánszon vettek részt, amelyen egy sámán közreműködésével ayahuasca hatóanyagot is tartalmazó főzetet ittak. A főzet miatt VV Anettnek hajnalban hallucinációi alakultak ki, ami miatt csak reggel a szeánszhoz közeli erdőben találtak rá. Az egykori valóságshow-szereplőt a történtek miatt egy pécsi klinikára kellett szállítani, s mint kiderült: VV Anett életét egy több mint hatórás műtéttel tudták csak megmenteni az orvosok. Annett azóta elhagyta a kórházat, ám a felépüléséig még hosszú út vezet.

Arról is írtunk, hogy az teaszeánsz-botrány miatt azután indított nyomozást a rendőrség, hogy kiderült, a főzetben olyan szerek is voltak, amelyek tiltottnak minősülnek.

– Az a tea valahol legálisnak számít, ezért nyomoznak. A nő miatt, aki hozta – nyilatkozta a napokban Sáfrány Emese az atv.hu-nak. Őt a hatóságok tanúként már kihallhatták.