2022.09.25
Eufrozina, Kende
Kezdőlap Címlap Egymilliót is fizethetünk, ha nem jó helyen fürdünk

Egymilliót is fizethetünk, ha nem jó helyen fürdünk

Egyre több helyen szankcionálják a turistákat, és akkora összeggel büntetik meg őket, amire szó szerint rámehet a gatyájuk is. Most Mallorca keményített be, ahol közel egymillió forintot is bukhat az, aki nem a megfelelő helyen fürdik.

Ahogy arról még korábban a Blikkbeszámolt, Olaszország durva szigorításokat vezetett be annak érdekében, hogy megvédjék a lakosok nyugalmát, illetve megőrizzék a műemlékek jelenlegi állapotát. Ennek érdekében nem lehet hiányos öltözetben a városban sétálni, a Spanyol lépcsőre leülni vagy a nem kijelölt helyeken fürdeni.

Most Mallorca is követte ezt a példát, ugyanis Santa Margalida településén 2500 eurós (kb. 980 ezres) büntetésre is számít az, aki fürödni mer a tengerben a fürdőzési tilalom ellenére.

Aki szeretné ezt a pénzbírságot elkerülni, az jobb, ha a következőket megjegyzi:

  • ha zöld zászlót lát, akkor minden rendben, szabad a fürdőzés,
  • ha sárgát, akkor érdemes odafigyelni, mert veszélyes lehet úszni,
  • ha narancssárgát, akkor jelenleg nincs a közelben vízimentő, ennek tudatában strandoljon mindenki,
  • amennyiben pedig piros zászlókat helyeznek ki a strandon, akkor tilos a vízbe menni – ebben az esetben jár bírság annak, aki a tilalmat megszegi!

A hatóságok nemcsak azokat büntetik meg, akik a jelzés ellenére a tengerben fürdenek, hanem azokat is, akik a tengerparton töltenek el egy éjszakát, vagy egy üvegcse homokot szeretnének hazavinni emlékül, de azt is szigorúan veszik, ha valaki 40 decibelnél hangosabban hallgatja a parton a zenét – írja a Pénzcentrum.