KezdőlapCímlapCsodás fogyás: 13 kilótól szabadult meg Endrei Judit

Csodás fogyás: 13 kilótól szabadult meg Endrei Judit

A korábbi tévés legenda ma is úgy fest, mint aki ismeri az örök élet titkát. Egy év alatt tizenhárom kilót fogyott, pedig a kúra csak kísérletnek indult, aztán életmódváltás lett belőle. Erről a Best Magazinnak mesélt.

A 68 éves Endrei Judit a gyermekei szülése után egyre nehezebben szabadult meg a kilóktól, s ahogy teltek az évek, elfogadta a túlsúlyát. A változást egy évvel ezelőtt az hozta, hogy a barátnője átküldött egy szénhidrát-számolgatós étrendet. Először csak öt kilót fogyott ezzel a módszerrel, ám ez olyan motivációt adott neki, hogy mínusz tizenhárom kilóig meg sem állt.

„Reggelire egy kis szelet szénhidrátcsökkentett kenyeret light sajttal és egy paprikával. Ebédre már nem eszem 2-3 fogást, mint régebben, csak egyet, például egy könnyű krémlevest, egy kis szelet csirkét vagy halat salátával. Tésztát nagyon ritkán. Vacsorára tulajdonképpen ugyanezt. De az is előfordul, hogy ha nassolni van kedvem, egy kevés joghurtba light túrót keverek meg friss vagy fagyasztott gyümölcsöt.”

Endrei Judit a Bestnek elmondta, ez most aszkéta életnek tűnhet a korábbihoz képest, mivel szeret enni, szereti a finom ízeket, viszont a bevásárlásnál sokkal tudatosabb lett. Minden terméken megnézi az összetételeket, a szénhidrát-, fehérje- és zsírtartalmat.

Mivel a lányai, Nóra és Laura már kirepültek otthonról, s egyedül maradt, szóba került a párkapcsolat is. Endrei Judit szerint nagy hibája a magyar társadalomnak, hogy egy nőt még mindig az alapján ítélnek meg, van-e mellett férfi, avagy nincs. Részéről ez egy korábbi és tudatos döntést volt.

„De megértem azokat a nőket, akik vágynak párkapcsolatban élni. Nekik azt javaslom, keressék a megfelelő férfit, mert senki nem fog becsöngetni fehér lovon. Nekem is voltak szép szerelmeim, de jó ideje a személyes szabadságom adja meg azt a boldogságot, amit másnak egy kapcsolat.”

A tévés személyiség még elmondta, ritkán van rossz kedve, szeret emberek között lenni, beszélgetni. Arra biztat mindenkit, tanuljanak új dolgokat, mert idősebb korban nem csak az unokák adhatnak boldogságot. Ő például imádja a természetet, a gyaloglás mindig segít neki.

Indirekt/Blikk