2024.02.23
Alfréd
Kezdőlap Címlap 8 milliós bírságot kapott a Házasodna a gazda a túl szexi jelenetei...

8 milliós bírságot kapott a Házasodna a gazda a túl szexi jelenetei miatt

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa összesen több mint 8 millió forint bírságot rótt ki az RTL Klubra és a TV2-re egy-egy műsoruk rossz korhatár-besorolása miatt.

A testület nem megfelelő korhatár-besorolás és nem jó időpontban való sugárzás miatt rótt ki összesen több mint hatmillió forintos bírságot az RTL Klub, és összesen 1,91 millió forintot a TV2 szolgáltatójára – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága szombaton az MTI-vel.

Azt írták, hogy mindkét szolgáltató 16-os korhatár-besorolás helyett 12-es korhatári kategóriában, továbbá nem a megfelelő, 21 és 5 óra közötti sávban tette közzé egy adott műsorát.

Az RTL Klub a Házasodna a gazda című sorozat egyik epizódját 21 óra előtt sugározta úgy, hogy abban szexualitásra utaló párbeszédek és képsorok jelentek meg. A TV2 pedig a Csapdába csalva című műsort adta délelőtt 11 óra körül annak ellenére, hogy abban a szereplők a céljaik eléréséhez igénybe vett könnyű, valamint törvénytelen pénzkereseti lehetőségeket a következmények, veszélyek ismertetése nélkül mutatták be.

A legemlékezetesebb jelenet az volt, amikor Gergő gazda, magával vitte Bogi nevű kiválasztottját egy autós kirándulásra. Az úton repkedtek a forró poénok, elcsattant egy szenvedélyes csók is. Nem bírtak magukkal a fiatalok, főleg Bogi, aki egy adott ponton odanyúlt Gergő férfiasságához és simogatni kezdte vezetés közben.

Ez a jelenet biztosan nem 12 karikás műsorba való volt.

Indirekt/Blikk