2024.03.05
Adorján, Adrián
Kezdőlap Címlap Édesanyja mellé temették Kandech Evelyne-t

Édesanyja mellé temették Kandech Evelyne-t

Eltemették Kandeh Evelyne-t a Farkasréti temetőben. A temetésen nem lehetett ott édesapja, barátai búcsúztatták el a 37 évesen elhunyt tehetséges énekesnőt.

Kandeh Evelyne, a Megasztár első szériájában megismert énekesnő harca a rákkal több mint egy évvel ezelőtt kezdődött. Sokáig úgy tűnt, vitalitásával és optimizmusával legyűri a kórt, bátran csinálta végig a kemoterápiás kezeléseket, életkedvét soha nem veszítette el. Az énekesnő szervezete végül feladta a küzdelmet a betegséggel szemben, és október közepén, 37 évesen meghalt.

A temetésen sajnos nem tudott részt venni Evelyne imádott édesapja, mert a távoli Sierra Leonéban él, és nem volt pénze hazautazni, ráadásul a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet sem tette ezt lehetővé.

Evelin és édesapja utoljára egy műsorban találkoztak egymással, amikor mikor Vujity Tvrtko segített neki felkutatni és kiutazni az édesapjához, akit Evelin születése után hazarendeltek katonának Sierra Leonéba, és végül ott is telepedett le majd alapított új családot.

Evelyne édesanyja néhány évvel ezelőtt hunyt el, úgy tudjuk, szintén betegséggel vívott hosszas harc után. Evelyne korábban egy interjúban beszélt arról, hogy édesanyja kedvéért változtatott az életmódján. Az énekesnőnek az édesanyja halála után gyakorlatilag senkije nem maradt.

Az énekesnőnek nem volt olyan családtagja, aki magára tudta volna vállalni a temetés költségeit, ezért az interneten szerveztek gyűjtést a barátai, hogy összeszedjék a pénzt. Ez sikerült, így teljesült Evelyne végakarata, hogy az édesanyja mellé temessék.

Evelyne-t egy rövid szertartás keretén belül búcsúztatták a Farkasréti temetőben, nem sokkal Oszter Sándor temetése után. A szertartáson Szent János Evangéliumából olvasott fel egy részletet a pap, majd meghintette szentelt vízzel az urnáját. Mielőtt azonban végső útjára kísérték volna Evelint, közeli barátai mély fájdalmuk kifejezéseképpen egy utolsó dallal búcsúztak tőle, melyet latinul énekeltek.

Indirekt/Blikk