2022.10.03
Helga
Kezdőlap Címlap Sorsoltak: velük játszhat a Fradi a Bajnokok Ligájában, ha túljut a Slovan...

Sorsoltak: velük játszhat a Fradi a Bajnokok Ligájában, ha túljut a Slovan Bratislaván

Hétfő délben az európai futballszövetség, az UEFA nyoni székházában sorsolták a Bajnokok Ligája selejtezőjének a harmadik fordulóját. Azt már korábban lehetett tudni, hogy a Fradi nem lesz kiemelt, és azt is, hogy melyik három párharcból kaphat ellenfelet. Végül az azeri, vagy a svájci bajnok lehet az ellenfél, ha sikerül a zöld-fehéreknek legyőznie a Slovant.

Azt jó előre sejteni lehetett, hogy nem vár egyszerű párharc a Fradira a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik körében, amennyiben sikerül túljutni a Slovanon. A Dinamo Zágráb (horvát)–Shkupi (macedón), a Maccabi Haifa (izraeli)–Olympiakosz Pireusz (görög), vagy a Qarabag (azeri)–FC Zürich (svájci) párharcok közül kerülhetett ki az ellenfél.

Végül a sorsolás a legutóbbi idényben kiválóan teljesítő azeri Qarabag, vagy a svájci FC Zürich csapatát sodorta a Fradi útjába. Akárhogy is, ez véleményünk szerint a legkedvezőbb, ami történhetett volna.

Amennyiben a Fradi kiveri a Slovant, már egészen biztosan valamelyik európai kupasorozat csoportkörébe jut. Legrosszabb esetben az Európai-konferencialigába. Ha mégsem jönne össze a továbbjutás a Slovan ellen, akkor az Európa Liga harmadik körébe kerül a csapat.

Az EL ezzel a fordulóval indul majd el. Ennek a sorsolását 13 órakor rendezték Nyonban. Amennyiben a Ferencváros elbukja a Slovan elleni BL-selejtezőt, akkor az Európa Liga harmadik selejtező körében a Maccabi Haifa-Olimpiakosz BL-selejtező vesztese lesz majd az ellenfele.