2024.02.22
Gerzson
Kezdőlap Címlap Örömhír a Fradi-szurkolóknak: 3 évvel meghosszabbította szerződését Tokmac

Örömhír a Fradi-szurkolóknak: 3 évvel meghosszabbította szerződését Tokmac

Jól sikerült eddig a bajnok Ferencváros labdarúgócsapatának megerősítése. Miután a nagy fogásnak számító Adama Traoré aláírt, a szezon végén elvágyódó kiváló szélső, Tokmac Nguen végül maradt, és meghosszabbította szerződését a Fradival.

klub hivatalos honlapja szerint a 28 éves támadó a 2021/22-es idényben minden sorozatot figyelembe véve 43 mérkőzésen lépett pályára (NB I: 28, BL-selejtező: 6, UEFA Európa Liga: 6, MOL Magyar Kupa: 3), melyeken összesen 12 gólt és 10 gólpasszt jegyzett.

Tokmac Chol Nguen 1993. október 20-án a kenyai Kakumában született, majd ötéves korától kezdődően Norvégiában élt. Itt ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, a Drammen FK együttesénél nevelkedett, majd tehetségére végül a kétszeres norvég bajnok és ötszörös Norvég Kupa-győztes Strömsgodsetnél figyeltek fel. Itt töltött időszaka alatt kétszer kölcsönadták, előbb a Baerum SK-hoz, majd a Mjöndalenhez, de anyaegyesületével 2013-ban így is bajnoki címet ünnepelhetett.

A villámgyors támadó 2019 februárjában igazolt Budapestre, és gyorsan kiderült, kiváló támadót igazolt a zöld-fehér csapat, aki szenzációs gólokkal lopta be magát gyorsan a szurkolók szívébe.

Az első interjújában elmondta, hogy előbb a bajnoki cím lebeg a szeme előtt, majd ezután szeretne a Bajnokok Ligájában is szerepelni. Minden vágya teljesült, már háromszoros magyar magyar bajnok a BL mellett az EL főtábláján is szerepelt már.

A szezon végén Szerbiából, a török Besiktastól, valamint Japánból voltak ajánlatai, de egyik klubbal sem sikerült megegyezni, végül gyors döntést hozott, és kedden szerződést hosszabbított.