2022.12.05
Vilma
Kezdőlap Címlap Újabb műtét vár a P. Mobil rákkal harcoló sztárjára

Újabb műtét vár a P. Mobil rákkal harcoló sztárjára

Schuster Lóránt életereje megkérdőjelezhetetlen: a P. Mobil vezetője 2015-ben megküzdött a rákkal, túl van 5 súlyos hasi műtéten, eltávolították a fél máját, és 16 kemoterápiás kezelést kapott: az orvosai is a csodájára jártak annak, hogy túlélte.

Ennek már 7 éve, a zenész pedig fáradhatatlanul dolgozik, a zene élteti: folyamatosan készülnek az új dalok, lemezek. Igaz, jelenleg csak otthonról tud tevékenykedni, térde miatt is újra kés alá kell feküdnie, ráadásul a daganatos betegség miatt is újra operálni kell hamarosan.

– Én bírnám a tempót, a lábam nem bírja! Mindkét térdem kikészült, így acél protézist kaptam az egyik lábamba, a másikat majd ősszel műtik ugyanígy. Egyébként jól érzem magam, a tehetetlenség, ami bosszant, de itthonról is folyamatosan dolgozom. Két hónapja lábadozok, olyan, mintha sitten lennék, azzal a különbséggel, hogy jobb a koszt, és van ablak – viccelte el a helyzetet a 73. születésnapját a napoban betöltő zenész, aki a P. Mobil basszusgitárosával dolgozik az új CD-n, de hamarosan egy 78-as koncertfeldolgozást is újra kiadnak. – Addig nem hagyom abba, míg terminátor nem leszek. Júniusban szabadtéri koncertet adunk Budapesten, de lesz még fellépés Esztergomban és Győrben is. Ha talicskán kell odatolni, akkor is ott leszek! – mondta elszántan a rocker.

A P. Mobil frontemberét nem foglalkoztatja az idő múlása, a születésnapjával sem törődik különösebben. Ugyanakkor tény, hogy az elmúlt évek egészségügyi problémái után volna mit ünnepelnie.

– Ha kérdezik, hogy vagyok, azt szoktam mondani, még élek, és ez jó. Tulajdonképpen csoda, hogy élek. Megszámolni sem tudnám már, hányszor operáltak rákkal. Hamarosan újra korrekcióra lesz szükség, mondtam is az orvosnak, hogy annyiszor felvágtak már, hogy csak tegyenek be egy tépőzárat végre. Nem tartok semmilyen ünnepet, az én igazi ünnepem nagyon kicsi dolgokban rejlik. Egy jó könyvnek, egy jól sikerült fellépésnek vagy egy jól összerakott számnak örülök igazán, illetve, ha az unokámmal lehetek. Félénk kislány, de ha feloldódik, nagy franc, amikor odabújik hozzám, nagy öröm nekem – mesélte Lóránt, aki büszkén újságolta, hogy a fiát, Jánost felvették egy rangos gimnáziumba, és színjeles bizonyítvánnyal zárta az első 8 évét. Ráadásul a lányaival továbbra is remek a viszonya, a korábbi eltávolodás után.

– Lilivel és Katinkával is jó a viszony, de Katinka állandóan eltűnik, sok a munkája, utazik. Mindkét lányom rengeteget dolgozik, fáradhatatlanok. Valószínűleg ezt tőlem örökölték… – húzta mosolyra a száját a rocker.

A P. Mobil névre hallgató formáció jövőre lesz 50 éves, de maga a zenekar előtte már Gesarol néven is futott, így 53 éve annak, hogy Lóránt vezeti a zenekart, amibe beleteszi szívét-lelkét. Érthető, hogy hiányolja a pályatársait, akik a koronavírus járvány idején hunytak el.

– Sokan mentek el az utóbbi időben. Balázs Fecó, Kóbor János… Rossz érzés látni, hogy hullanak a kollégáim. Úgy érzem magam, mint egy fa a domboldalon, amely mellől sorban dől ki a többi fa – sóhajtott a zenész, aki hamarosan újabb könyvel rukkol elő, Faszög címmel.

Indirekt/Blikk