KezdőlapCímlapNézze meg Szalai Ádám beszédét a szurkolók között a tegnap esti meccs...

Nézze meg Szalai Ádám beszédét a szurkolók között a tegnap esti meccs után – videó

A tegnapi olaszok elleni mérkőzés volt Szalai Ádám utolsó szereplése a magyar válogatott csapatkapitányaként.

Noha a várva várt bravúr nem sikerült, és az olaszoktól kikaptunk 0-2-re, így is szépen küzdöttek a fiúk a Nemzetek Ligájában. A halálcsoportban megelőztük Angliát és Németországot is, így joggal lehet büszke magára a magyar csapat. De a mai meccs nemcsak ezért volt emlékezetes, Szalai Ádám most lépett utoljára pályára a magyar válogatott csapatkapitányaként. Mindez annyira meghatotta, hogy a himnusz alatt el is érzékenyült és könnyekben tört ki a pályán.

A lefújás után pedig kiment a drukkerekhez, és a vezérszurkolók mikrofonján keresztül szólt a közönséghez.

– Először is elnézést, hogy ezt a meccset nem hoztunk. Szeretném megköszönni nektek, amit értünk tettetek az elmúlt években, a két Európa-bajnokságon, a Nemzetek Ligájában. Az összes támogatást és kritikát szeretném megköszönni, amit kaptam, mert attól erősebb lettem. Egy nemzetnek sincs ilyen szurkolótábora. Tegyetek meg mindent azért, hogy a következő selejtezőkről is kijussunk az Eb-re – mondta a búcsúzó Szalai.

A kapitány később az M4 stábjának elárulta, csalódott a végeredmény miatt, de mindenkinek hálás a támogatásért, amivel bátorította a magyar válogatottat.

– Jelen pillanatban nem tudom azt átérezni, amit a meccs előtt, erre a 90 percre koncentráltam. Nagy esélyt szalasztottunk el. Iszonyatosan csalódott vagyok. Még nem tudom átérezni, hogy ez az utolsó. Óriási köszönet a szurkolóknak, társaimnak, az egész stábnak. Amikor tudja, hogy az ember utoljára énekli a himnuszt, akkor átfutnak rajta a dolgok. Az első félidőt nem úgy játszottuk, ahogy megszokták tőlünk. Sok lehetőségünk volt a jó labdakihozatalra, de ez nem sikerült. Ez nem kritika a csapattársaim felé. A második félidő elején, amikor odapattant elém a labda, a harmadik lehetőségünk volt, hogy az egy egyet megrúgjuk, majd ebből kaptuk a második gólt. Sokkal több volt bennünk. Ha eljutunk tíz pontig, két pont előnyünk van az utolsó meccs előtt, akkor az az embert elviszi a földről, és másban gondolkozik. Itt egyetlen embernek jár köszönet, az Marco. Olyan csapatot hozott össze, amely erőn felül teljesít. Remélem, az összes fiatal tehetségünk beérik a következő időszakban. Mert láthatjuk, hogy mi lehetséges Magyarországon. A legkisebbek és legnagyobbak között is hajszálnyi különbség van. Egy jó hozzáállással bármi lehetséges. Remélem, hogy egy új fejezet nyílik, és remélem, hogy ott is ennyi élmény lesz. Apaként is a legjobbat fogom nyújtani. Jövő hétfőn van itthon az edzői vizsgám, mindenki szurkoljon nekem – értékelt Szalai az utolsó válogatott meccse után.