KezdőlapCímlapNagy fogás: világbajnoki bronzérmes német focistát szerződtetett a Fradi

Nagy fogás: világbajnoki bronzérmes német focistát szerződtetett a Fradi

A Ferencváros hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtette a német válogatottal 2010-ben világbajnoki bronzérmet nyert középpályást, a 32 éves Marko Marint, aki szabadon igazolható volt.

Alaposan belehúzott a Fradi futballcsapata, néhány nap alatt két olyan focistát is igazolt, akik korábban európai topligás klubokban futballoztak. Pénteken a 2012 és 2014 között már az FTC-ben szereplő Muhamed Besic érkezését jelentették be. Most pedig azt, hogy a 16.szoros német válogatott, a 2010-es világbajnokságot bronzérmet nyert Marko Marin szerződik a zöld-fehérekhez.

Marin a mai Bosznia területén, Bosanszka Gradiskában született, de már Németországban kezdte el labdarúgó karrierjét. A Mönchengladbach akadémiáján nevelkedett, majd ott is lett Bundesliga-futballista.

2009-ben a Werder Bremen, 2012-ben pedig a Chelsea játékosa lett. A Premier League-ben csak hat meccs jutott neki. A londoni klub később a Sevillának, majd a Fiorentinának, az Anderlechtnek és a Trabzonspornak is kölcsönadta. Később Görögországban, Szerbiában, majd Szaúd-Arábiában is futballozott.

2004 óta végigjárta a német válogatott korosztályos csapatait. 2008-ban volt először felnőtt válogatott. Egészen 2010-ig 16 meccsen szerepelt, tagja volt a 2010-es világbajnokságon, végül csalódást keltő bronzérmes csapatnak, amely az elődöntőben a spanyoloktól kapott ki.

Marin a szaúdi csapatával, az Al-Ahlival keveredett pénzügyi vitába, amely kölcsön is adta, aztán nem tudtak megegyezni, így szerződést bontott. Fél éve keres csapatot, a hírek szerint ügynöksége több országban is beajánlották. Korábbi csapata, a Trabzonspor is szerződtette volna, de nem tudott megállapodni vele.

Marint és akkori csapattársát, Mesut Özil tartották abban az időben a német futball két legnagyobb tehetségének. Sőt, Marint a német Messinek is becézték fiatal korában. A Transfermarkt.com 2,5 millióra becsüli értékét.

Indirekt/Blikk