KezdőlapCímlapHoppá, ez aztán a meglepetés: megvan az FC Barcelona új vezetőedzője

Hoppá, ez aztán a meglepetés: megvan az FC Barcelona új vezetőedzője

A spanyol sajtó már tényként közli, hogy Ronald Koeman lesz az FC Barcelona labdarúgócsapatának új vezetőedzője a csúfos BL-búcsú után.

A Bayern München megsemmisítő, 8–2-es vereséget mért a Barcára a múlt héten a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A kudarc után biztos az edzőcsere. A katalánok jelenlegi trénere, Quique Setién menesztése ugyan még nem vált hivatalossá, ám a helyi sportsajtó máris tudni véli, ki követi a kispadon a fél szezon után távozó spanyol szakembert. A Cadena COPE rádióadó úgy tudja, a Barcelona néhány vezetőségi tagja a B-együttest irányító García Pimientát szerette volna az első csapat vezetőedzőjének, ám Josep Maria Bartomeu klubelnök választása Ronald Koemanra, a holland válogatott jelenlegi szövetségi kapitányára, az egyesület egykori játékosára esett. Az 57 éves szakember játékosként hat évig, 1989 és 1995 között futballozott a Barcelonában, ez idő alatt összesen 254 tétmérkőzésen szerepelt, és többek között négy spanyol bajnoki címet, valamint 1992-ben BEK-et nyert a csapattal.

A hírek szerint Koeman kinevezését a Barcelona ezen a héten bejelenti. Szerződése két idényre szól majd, de az első év után az új elnökség dönthet a szakvezető további sorsáról.

Indirekt/NSO