2022.08.18
Ilona
Kezdőlap Címlap Megérkezése után azonnal eltűnt egy pakisztáni úszó Budapesten

Megérkezése után azonnal eltűnt egy pakisztáni úszó Budapesten

A 100 és 50 méteres hátúszásban nevezett Faizan Akbarnak csapata szállodájából veszett nyoma. A telefonon érdeklődő szobatársának röviddel érkezése előtt még azt mondta, nemsokára csatlakozik hozzá reggelizni, ám soha nem érkezett meg az étkezőbe. Faizan Akbar A 100 és 50 méteres hátúszásban nevezett Faizan Akbarnak csapata szállodájából veszett nyoma. A telefonon érdeklődő szobatársának röviddel érkezése előtt még azt mondta, nemsokára csatlakozik hozzá reggelizni, ám soha nem érkezett meg az étkezőbe.

Pakisztáni sajtóhírek szerint megérkezése után nyomtalanul eltűnt Budapestről a vizes világbajnokságon szereplő ázsiai ország küldöttségének egyik úszója, a 22 éves Faizan Akbar.

A legnagyobb angol nyelvű pakisztáni újság, a The International News beszámolója szerint a múlt héten, miután Akbar Budapestre érkezett, rövid pihenés után eltűnt küldöttség szállodájából.

A hazájában négyszeres országos bajnok Akbar a telefonon érdeklődő szobatársának röviddel érkezése előtt még azt mondta, nemsokára csatlakozik hozzá reggelizni, ám soha nem érkezett meg az étkezőbe.

A 22 éves pakisztáni hátúszó állítólag a saját tulajdonait – iratait, pénzét, stb. – magával vitte, viszont a válogatott pólóját ott hagyta a szállodai szobában. A sportoló eltűnését követően az úszószövetség értesítette a budapesti pakisztáni nagykövetséget, akik a rendőrséghez fordultak, de a férfit egyelőre nem találták meg.

Azt nem tudni, Akbarnak pontosan mikor veszett nyoma, de már a június 19-én vasárnap megrendezett 100 méteres hátúszás előfutamaiban sem állt rajthoz, pedig hazája szövetsége a pénteki 50 méteres hátúszásra is nevezte sportolót. A pakisztán lap értesülései szerint azonban a sportoló nem valószínű, hogy megjelenik a rajtnál, hiszen rendelkezett a schengeni vízummal, vagyis az Európai Unió területén szabadon mozoghat.