2022.08.18
Ilona
Kezdőlap Belföld Drogkereskedő családra csaptak le a rendőrök

Drogkereskedő családra csaptak le a rendőrök

Kábítószer-kereskedő rokonságra csapott le a rendőrség Budán, mintegy 15 kg drogot találtak náluk. Egy testvérpár, egyikük felesége, valamint az édesapjuk gyanúsított az ügyben.

Széleskörű nyomozás indult egy budai család illegális tevékenységével kapcsolatban, amelyet a Készenléti Rendőrség Kábítószer-bűnözés Elleni Osztálya vezetett. Felmerült ugyanis a gyanú, hogy a família a napi betevőjét a drogüzleteivel fedezi. A nyomozók azonosítottak több tucat olyan fogyasztót, akik tőlük vásárolták a különböző kábítószereket.

A nyomozók a a rendőség bevetési egységeivel közösen egyszerre csaptak le mind a négyükre: a 28 éves K. Tamásra, a 30 éves K. Gergelyre, annak 41 éves feleségére, K. P. Mónika Erzsébetre és az apukára, az 50 éves, érdi K. György Zsoltra. A lakásaikban tartott kutatások során a rendőrök gyanúja beigazolódott, mert a kábítószerek szinte teljes tárházát megtalálták náluk. Bár vegyészszakértő kompetenciája a lefoglalt növényi törmelékek, porok és tabletták hatóanyagtartalmának megállapítása, az elsődleges vizsgálatok alapján valamennyi lefoglalt anyag valószínűleg kábítószer.

Az elosztóközpont vélelmezhetően a házaspár budai lakásában volt. A nyomozók találtak ott digitális mérleget, fóliázógépet, vákuumfóliát, nylontasakokat, egyszóval minden olyan eszközt, ami a porciózáshoz szükséges. A lefoglalt anyagok között élelmezhetően van marihuána, mephedrone, kokain, amphetamin, sőt, hasis is. A drog mellett a rendőrök találtak több mint 9 millió forint készpénzt és közel 23 000 eurót, illetve egy széfet is.

A rajtaütéssel a rendőrség több mint 16 000 adag kábítószer piacra kerülését akadályozta meg. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke mintegy 62 millió forintra tehető.

A kábítószer-bűnözés elleni osztály az elfogott négy személy mindegyikét kábítószer-kereskedelemmel gyanúsította meg, majd bűnügyi őrizetbe vette őket, illetve kezdeményezi a letartóztatásukat. A kényszerintézkedés alatt álló személyeken kívül további egy személyt szintén eljárás alá vontak. Neki kábítószer birtoklása miatt kell felelnie. Ő szabadlábon védekezik.

Természetesen a nyomozók vizsgálják az eddigi gyanú szerint különböző forrásokból származó kábítószerek terjesztésének útját is. Így azt is, hogy a család kiktől szerezte be a drogot, továbbá, hogy hogy ők kiknek adták tovább. A gyanúsítotti kör ezért valószínűleg még bővül majd.