KezdőlapCímlapMáris bebukott Dzsudzsák Balázs álomcége

Máris bebukott Dzsudzsák Balázs álomcége

Egyre több jel mutat arra, hogy eredeti formájában már nem fog megvalósulni Dzsudzsák Balázs tervei, melyek az Első Magyar Léghajógyár Kft.-vel kapcsolatosak.

Dzsudzsák Balázs cégével szemben még tavaly indított eljárást a NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Adó- és Vámigazgatásának Követeléskezelési Osztálya, miután nem indult meg náluk a termelés. November végén a cég adószámát is törölték, most pedig egy újabb lépést tett a hivatal: február 7-i végzéssel elrendelte a kényszertörlési eljárás megindítását – tudta meg a 444.

A végzés február 26-án jogerőre emelkedett, és már be is jegyezték a vállalat cégkivonatába. Habár a jogszabályok lehetőséget biztosítanának arra, hogy a cég kérelmezze a kényszertörlési eljárás megszüntetését, ezt Dzsudzsákék nem tudják megtenni, ugyanis egyik feltéltele az, hogy a társaság adószámmal rendelkezzen.

A cég a nyilvánosan elérhető adatok szerint akkor indult meg a lejtőn, amikor az addigi ügyvezető elhunyt, a tulajdonosok pedig nem jelöltek ki új személyt a helyére. Emellett máig nem adták le a 2022-es évre vonatkozó beszámolót sem, melynek határideje 2023. május 31. volt.

Dzsudzsák Balázsnak az Első Magyar Léghajógyár Kft. megszűnése után két érdekeltsége marad a vállalkozások terén: a DB7.hu Kft., mely sportszer-kiskereskedelemmel foglalkozik, valamint a Market Invest Hungary Kft., mely üzletviteli és egyéb vezetési tanácsadási szolgáltatást nyújt.