KezdőlapCímlapLázár János marad a tenisz szövetség élén

Lázár János marad a tenisz szövetség élén

Bár sokan arra számítottak a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) keddi közgyűlésén, hogy Lázár János lemond elnöki megbízatásáról, nem így történt.

A fideszes politikust néhány napja az újonnan létrehozott Építési és Beruházási Minisztérium élére nevezték ki, így felvetődött, aligha lesz elegendő ideje a teniszezőkre.

– Nagy a kísértés – válaszolt sejtelmesen Lázár a Blikk azon kérdésére, hogy meddig marad a szövetség élén, bírja-e majd a két munkakört együtt.

Az biztos, a mostani elnökségin még nem mondott le. 2020 nyarán vette át a szervezet irányítását, és az elmúlt két évben az előző vezetés ügyeit próbálta rendezni… Volt is mit. A szintén fideszes Szűcs Lajos irányításával a szövetség 2016-2020 között 8,5 milliárd forintot kapott nemzetközi versenyek megrendezésére az államtól, de ebből 7 milliárd forint „eltűnt”. Az MTSZ feljelentést tett, a pénzt azóta keresi a rendőrség. De a fizetésképtelenség veszélye mellett hamisított covid-tesztek is nehezítették az elnök munkáját.

– Az előző vezetés hatalmas tartozást hagyott hátra, 4,9 milliárd forint volt az adósságkonszolidáció. Egy esztendő alatt szerettük volna ezt letudni, de végül kettőig tartott – mondta Lázár a közgyűlésen. – A másik nagy kiadást a covid-járvány miatt lemondott Billie Jean King Kupa jelentette, amelyben nemrég hozott számunkra pozitív döntést a CAS.

Az ITF 52 millió dollárt (19 milliárd Ft) és a kamatait akarta a már korábban kifizetett nyolc millió dolláron (2,9 milliárd Ft) kívül. A CAS, a nemzetközi Sportdöntőbíróság végül 12 millió dollár (4,4 milliárd Ft) kifizetésére kötelezte az MTSZ-t, amit Lázár sikerként tálalt. Vagyis összesen 12,2 milliárdba került a szövetség konszolidálása – eddig.